Nákupní košík je prázdný

ZOD Potěhy silážují s Annaburgery

Pondělí 06.10.2014

Kapitola Annaburgerů se v Potěhách začala psát v roce 1998, kdy byl dodán první jednoúčelový návěs s označením HTS 142.14. Tento návěs s kloubovými nápravami je v podniku dodnes. O tři roky později následoval první výměnný systém HTS 20.79 s korbou a rozmetací nástavbou. Stejný výměnný systém s identickými nástavbami se dodal i v roce 2005, ale tentokrát již na hydropneumatickém odpružení náprav.

Tři takové návěsy zvládly většinu dopravy v podniku a dlouhou dobu nebylo nutné techniku posilovat. Tato potřeba přišla až se stavbou bioplynové stanice v nedaleké obci. Proto podnik zakoupil v roce 2012 dvě cisterny HTS 22.28 s čerpadlem Vogelsang. Jedná se o cisterny na kloubovém podvozku s objemem 18 m3, které jsou vybaveny tříbodovým závěsem, na který se dá připevnit 12 m hadicový aplikátor či třímetrový radličkový kypřič.

V loňském roce pak přibyly dva návěsy, starší HTS 20.12 a HTS 22.14, oba v barvě John Deere. O příjezdu návěsu 22.14 jsme na stránkách informovali. Jedná se o často požadovanou verzi, 7 m dlouhá korba s bočním sklápěním, 55 cm vysoké nástavky, hydraulicky odpružená oj a pneumatiky Michelin 600/55 R26,5.

V loňském roce jsme při cestě kolem Potěh zachytili linku na sklizeň silážní kukuřice. Její součástí byly i tři návěsy Annaburger. Oba výměnné systémy HTS 20.79 a návěs HTS 22.14, který byl agregován s traktorem John Deere 7530. Z hlediska spotřeby paliva se jedná o ideální kombinaci.

Stroje Annaburger do Potěh dodává firma Strom Praha a.s., region Východ, ze střediska v Habrech. Těší nás důvěra, kterou ZOD Potěhy vložili do techniky Annaburger a přejeme jim mnoho spokojenosti s technikou z Annaburgu.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás