Nákupní košík je prázdný

ZD Bohuňovice u Olomouce používá již několik let výměnný systém Annaburger HTS 29.79 s dofukování pneumatik

Neděle 25.09.2011

První třínápravový výměnný systém Annaburger s dofukováním pneu

V roce 2005 to byl první stroj z oboru dopravní techniky, který byl již z továrny vybaven dofukováním pneu na výměnném systému a také kompletním vybavením traktoru Fendt. Zařízení dodal náš prodejce , firma Agrotrans Otice s.r.o., který zastupuje firmu PTG, výrobce zařízení na dofukování pneu.

Díky regulaci talku v pneu je možno pomocí výměnného systému HTS 29.79 aplikovat kejdu a na poli jí zapravovat pomocí kypřiče o záběru 4,3 m. Neznám moc podniků u nás, které by praktikovali způsob aplikace kejdy jednou cisternou se zapravováním. Na poli se vypustí tlak v pneu na 1,5 barů u návěsu , to samé ale s jiným tlakem u traktoru. Následně klesnou otáčky motoru traktoru z 2200 ot/mim na 1600 ot/min , traktor o výkonu 240 k zvládne s nízkou spotřebou aplikaci na poli. po skončení aplikace obsluha zmáčknutím tlačítka přestaví tlak u podvozku na 4 bary, což je vhodný tlak na přepravu po silnici.

Podnik má díky tomuto systému a speciálním nápravám úsporu nafty minimálně 10% a o 30% nižší opotřebení pneu.

Na povedených fotkách ing.Michala Málka je zachycena souprava s korbou o objemu 45 m3 při odvozu silážní kukuřice pro potřebu bioplynové stanice.

Výměnný systém Annaburger pracuje v Bohuňovicích u Olomouce bez problémů již od roku 2005.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás