Nákupní košík je prázdný

Výměnné systémy Annaburger při sklizni kukuřice ve Višňové

Úterý 22.04.2014

Další sklizňovou linku tvořily menší kombajny John Deere, které stále ve Višňové udržují, protože na menší políčka není výhodné posílat stroje s dvanáctiřádkovými adaptéry. Obsluhu kombajnů zajišťoval John Deere 8200 s výměnným systémem Annaburger HTS 22.79 a s překládací nástavbou o objemu 28m3.

Zajímavým odvozem byla souprava traktoru John Deere 6830 a dalšího výměnného systému Annaburger HTS 22.79 s korbou. Traktor, který má výkon pouze cca 150 koní, zde pracuje s návěsem o délce korby 7m a s objemem 29 m3. Jak je patrné z fotografií, nelze říct, že by se návěs plnil jen trochu. Takováto agregace může bezpečně fungovat pouze díky hydropneumatickému odpružení náprav a oje, což zajišťuje klidnou jízdu bez strkání návěsu do lehkého traktoru. Nutností jsou i adekvátní brzdy, které takový návěs bezpečně zastaví, a pochopitelně pneumatiky s průměrem ráfku 26,5 palce.

Stále více zákazníků nás upozorňuje na fakt, že takto vypadá nejlepší možná dopravní souprava. Lehký a levný traktor o relativně menším výkonu a dobře odpružený největší návěs na dvou nápravách s velkými koly. Náklady na provoz takové soupravy jsou nízké a přitom je vysoká výkonnost soupravy. Nutnost dobrého odpružení potvrzoval i fakt, že další odvážející soupravou byl traktor John Deere 7280R s konkurenčním návěsem s boogie nápravou a 6 m dlouho korbou. Pročpak byl slabší a lehčí traktor ve větším, ale lépe odpruženém návěsu? Uživatelé Annaburgerů vědí proč...

V další aktualitě se podíváme na poslední, avšak nejzajímavější linku z Višňové.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás