Nákupní košík je prázdný

Vše pro čerpání kejdy u bioplynových stanic

Pondělí 29.10.2012

Náklady na čerpání kejdy jsou také důležité

Málokterý z majitelů nově postavené bioplynové stanice řeší v prvních letech náklady na čerpání fugátu do cisteren. Pro výkonnou aplikační linku je důležitý výkon a nízká spotřeba při čerpání. Vliv na to má průměr hadic, který by měl být 200 mm. V praktických podmínách se spíše setkáváme i u nových stanic s průměrem 150 mm a někdy i s přechodkami na 100 mm. Takovéto průměry způsobují problémy při nasávání cisteren , případně plnění cisteren cizím čerpadlem. Kejda nebo fugát je napěněná a výkon plnění je minimální.

Proto je dobré si po čase udělat revizi technologie a zvolit nové postupy. Pro rychlé plnění cisteren u jímky je možno zvolit stacionární čerpadlo Vogelsang s výkonem 4000 - 9000 l/min , vybavené rukou nap lnění cisteren zhora. Druhou variantou jsou mobilní systémy čerpadel Vogelsang za traktor s různým výkonem až do 9000 l/minutu. Ty mohou být vybaveny různě velkým lapačem kamenů, systémem řezání Rotocut nebo plnící rukou. Díky tomu je možno zvýšit výkon plnění přívozných cisteren. Často se  totiž v praxi stává, že u plnícího místa stojí několik cisteren z důvodu mlaého výkonu čerpání.

Všem zájemcům , kteří chtějí vědět více no novinkách v oblasti čerpání kejdy a plnění cisteren jse k dispozici radou. rádi vám zpracujeme řešení vhodné na vaší farmu.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás