Nákupní košík je prázdný

Velká rozmetací akce probíhala v létě v Klíčanech

Pátek 27.01.2017

V Klíčanech sídlí farma pana Bačiny, který je velký a dlouholetý uživatel výměnných systémů Annaburger. První výměnný systém zakoupil v roce 2009, a do dnešního dne svou flotilu rozšířil o další dva výměnné systémy a jednoúčelový návěs. Zajímavostí je, že pan Bačina je rekordmanem v počtu různých nástaveb na výměnný systém. Krom zcela běžné trojkombinace korba - cisterna - rozmetadlo totiž využívá i nástavbu Schubmax a překládací nástavbu, což nemá nikdo jiný v celé republice.

Hned po sklizni obilí následuje v Klíčanech aplikace drůbežího trusu, hnoje a kompostů. Aby hromady rychle ubívaly a nezdržoval se výkonný pásový traktor s podmítačem, bylo přizváno i rozmetadlo HTS 22.04 společnosti FM AGRO, která sídlí v sousedních Zdibech. To doplnilo dva výměnné systémy 20.79 s rozmetacími nástavbami.

V porovnání s 6,8 m dlouhým rozmetadlem 22.04 vypadají nástavby směšně malé, ale délka 6,3 m 20t rozmetadel bohatě stačí na vrásky na čele všech konkurenčních prodejců, pokud se začne mluvit o rozměrech. Ale rozměry jsou jen část úspěchu, a tu další představuje rozmetací ústrojí, kde dva horizontální frézovací válce drobí materiál a posouvají je na kotouče o velkém průměru se šesti lopatkami. Ty zajišťují rovnoměrný rozhoz až 24 metrů u běžných materiálů.

Všechna rozmetadla byla vybavena pneumatikami Michelin 600/55 R26,5, a oba výměnné systémy byly zapřaženy v traktorech, o kterých se nedá říct, že by měly koňských sil na rozdávání. Fendt 512 i Massey Ferguson 5465 se pohybují kolem hranice 120 koní, přesto jsou takové agregace funkční. To je opět o hydraulickém odpružení, naddimenzovaných brzdách a širokých flotačních pneumatikách. Samozřejmě rozmetání probíhalo na naprosté rovině a v traktorech seděly zkušené obsluhy.

Pokud máte zájem o kvalitní rozmetání hnoje s optimální spotřebou, neváhejte se na nás obrátit. Momentálně disponujeme dvěma předváděcími rozmetadly z loňské sezony za výhodné ceny a dalšími dvěma novými kusy.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás