Nákupní košík je prázdný

Ve Velkém Týnci aplikují digestát pomocí tridemu Annaburger

Pátek 03.10.2014

Stále více podniků se u třínápravových vozů obrací k výměnným systémům, což jde trochu proti obecnému trendu v zemědělství. Ale důvody jsou jasné. Zemědělci již dávno přišli na to, že u takto velkých vozů musí být co nejlepší výbava, aby pracovali spolehlivě a správně. Týká se to tedy především hydropneumatického odpružení náprav a nuceného řízení náprav. Tyto části patří k tomu nejlepšímu, ale také k tomu nejdražšímu, co se na trhu dá sehnat. A varianta, že složitý podvozek koupím jen jednou, a pak vyměňuji nástavby, je pro stále více zákazníků velmi zajímavá. Ušetřené pořizovací náklady jsou enormní.

Výměnný systém HTS 33.79 od Annaburgeru je největší, který firma pro traktory dělá. V základní ceně vozu je hydropneumatické odpružení náprav i hydraulické nucené řízení. Součástí toho všeho je i hydraulicky odpružená oj, či přední zvedatelná náprava. Korba může být v provedení zadní sklápěč či dvoustranný sklápěč, a má objem až 32 m3, což se dá ještě zvýšit senážními nástavky. Cisternová nástavba má pak objem 24 m3 a může nést širokou škálu hadicových či jiných aplikátorů. Krom těchto nástaveb lze pořídit rozmetací nástavbu, nástavbu s výtlačným štítem Schubmax a překládací nástavbu o objemu 36 m3.

Ve Velkém Týnci zvolili variantu dvoustranně sklápěné korby s plachtou a senážními nástavky, a cisternové nástavby v provedení na převoz DAMu, s tříbodovým závěsem a 12m širokým hadicovým aplikátorem. Cisterna je tak připravena na práci s radličkovým aplikátorem, pokud to bude v budoucnu požadováno. Je to již unavující stále to psát, ale obutí bylo zvloeno Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5, zde se kompromisy dělat nedají.

Pan Pavel Navrátil zachytil výměnný systém na jaře při vývozu digestátu do obilí. Při vhodně zvoleném termínu je to efektivní využití hnojiva při minimálním poškození porostu a uchyluje se k tomu stále více zákazníků, což podporuje především rostoucí cena hnojiv.

Panu Navrátilovi za poskytnuté fotky děkujeme!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás