Nákupní košík je prázdný

Úspěšná zkouška traktorového míchadla Vakutec

Pondělí 21.03.2016

Rakouská firma Vakutec je spíše známá pro své lehké aplikační cisterny určené do porostu obilovin a kukuřice. Ale v jejím sortimentu lze najít i různou škálu traktorových míchadel, které mají větší přínos, než by si lidé dokázali připustit. Správná homogenita aplikovaného materiálu je nejen důležitá pro využití rostlinami, ale také pro vyčerpání veškerého materiálu v jímce a zabránění tvroby usazenin. Kdokoliv, kdo někdy spouštěl jeřábem teleskopický manipulátor nebo smykem řízený nakladač do prázdné jímky ví, o čem je řeč.

Míchadla Vakutec se vyrábějí v provedení s délkou 5, 6, 7 a 8 metrů. Nejčastěji se prodávají modely s 6 m délkou. Pro zákazníky, kteří mají nad zemí hranu jímky vysokou kolem 1 metru je možné dodat 2,5m dlouhé prodloužení, které samotné míchadlo dostane nad hranu jímky. I když se může zdát, že na míchadle není co vymýšlet, není to tak úplně pravda. Tvar vrtule určuje, jaký tlak bude celé míchadlo vytvářet a jak intenzivně bude míchat. Míchadla Vakutec mají speciální tvar vrtule s označením HE 25, který vytváří výrazně větší tlak než jiné koncepty. Míchání je tak rychlejší a efektivnější.

U míchadla Vakutec není jednodušší a lepší argument, než úspěšná zkouška. V minulém týdnu jsme vyzkoušeli míchadlo přímo u zákazníka. Z fotografií je patrné, že v podzemní jímce byl materiál s velkým množství usazenin. Za hodinu a půl byl materiál téměř úplně rozmíchán. Samotné nás překvapilo, jak rychle míchání probíhalo od okamžiku, kdy míchadlo vytvořilo na povrchu volnou hladinu a materiál se tak mohl v jímce točit.

Zákazník byl s výsledkem velmi spokojen a jak to v případě předvádění míchadel Vakutec už bývá, míchadlo už se k nám nevrátilo a zůstalo u zákazníka.

Pro informace nebo vyzkoušení míchadla Vakutec ve Vaší jímce nás neváhejte kontaktovat. Na výstavě Techagro bude model s TMH 6 m vystaven.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás