Nákupní košík je prázdný

Úprava rozmetací nástavby na výměnném systému Annaburger se osvědčila

Sobota 04.06.2011

Senážování do vaků ve službách u firmy Daňhel Agro Týnd nad Vltavou

Naše kamera zachytila minulý týden senážní lis Budissa Bag RT-8000 firmy Daňhel Agro při sklizni travní senáže v Municích u Hluboké nad Vltavou. K plnění lisu byl použit také jeden z výměnných systému Annaburger HTS 22.79, který firma Daňhel vlastní. Ten byl postupně upraven jak na rozmetání hnoje, tak i na odvoz senáží a siláží. Vedle toho používá firma Daňhel tento výměnný systém ještě i s cisternovou nástavbou o objemu 18 m3.

Zpátky k plnění senážního lisu. Pro obsluhu lisu je posuv materiálu z senážního vozu nebo z vozu s výtlačným čelem ideální, protože se tímto dá regulovat rychlost vstupu hmoty na gumový dopravník. U vozů Annaburger je navíc v zadní části vozu dostatek místa na najetí nad přední část příjmového stolu. Materiál z hrany vozu padá přímo na pás.

Pro kvalitní výrobu senáže je důležitá nízká vláknina, optimální sušina a délka řezanky 3-4 cm maximálně. Čím sušší je materiál na poli ,tím kratší by měla být řezanka. V praxi se ale s regulací délky řezanky podle sušiny materiálu setkáváme velice málo.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás