Nákupní košík je prázdný

Třínápravový Schubmax Plus pracuje v Hnojicích

Pátek 01.08.2014

Původní modely Schubmax, které stále zůstávají v nabídce, byly primárně určené na přepravu senáží a siláží u bioplynových stanic. Návěsy disponovaly obrovským objemem a velice kvalitním provedením podvozku. V Německu se dočkaly poměrně masového rozšíření, protože na trhu chyběl univerzální vůz s velkým objemem, ale zároveň kvalitním podvozkem.

Obrovský objem návěsů se ale začínal projevovat i negativně. Návěsy se překládaly obilím. Problém byl v tom, že skladba zákazníků se trochu změnila, a krom službařů a provozovatelů bioplynových stanic vůz poptávaly klasické podniky, kde obilí hrálo velkou roli v přepravovaných materiálech. Proto se přišlo s modelem Schubmax Plus, který byl lépe uzpůsoben na převoz obilí.

U modelu Schubmax Plus se snížila základní výška bočnic na 1,8 m. Výšku 2,2 m klasických Schubmaxů nový model dohání novými hliníkovými nástavky vysokými 40 cm. Došlo k jinému uchycení štítu, takže se zlepšilo jeho chování při vytlačování, došlo k mírné úpravě tvaru štítu, takže se dále zvýšila jeho těsnost.

Uživatelé všech výtlačných čel Annaburger, ať už Schubfix, Schubmax či Schubmax Plus, potvrzují, že vozy těsní i na řepku, avšak je potřeba se věnovat těsnícím gumám a lištám a udržovat je čisté, aby byla těsnost vozu zachována i při střídání materiálů. Taková věc, i když se běžně neříká, platí pro veškeré vozy s výtlačným čelem. Výtlačné čelo se svými nespornými výhodami nikdy nebude dosahovat jednoduchosti sklápěcí korby z hlediska údržby, natož ceny! Zvýšené nároky na údržbu těsnění štítu a čistotu korby jsou daní za tento koncept vykládání.

Model HTS 29.17 Schubmax Plus jako první zakoupila firma ZD Hnojice, která hospodaří nedaleko Olomouce. Vůz je v základu vybaven hydropneumatickým odpružením oje a náprav, pneumatikami Alliance 600/55 - 26,5, rolovací plachtou a hliníkovými nástavky 40 cm vysokými. Vůz je určen k odvozu obilí, hnoje, senáže, siláže a cukrovky a je agregován s traktorem Fendt 930 Vario. Vůz jsme zachytili při odvozu pšenice, a pan Milan Jedlička jej zachytil při sklizně senáže. Panu Jedličkovi velmi děkujeme za poskytnutí fotografií.

Vůz HTS 29.17 dodala do Hnojic firma Agrotrans Otice s.r.o., náš zástupce v oblasti Moravy.

Pro zájemce o tyto vozy disponujeme předváděcím dvounápravovým modelem HTS 22.17 na hydraulickém odpružení. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat!

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás