Nákupní košík je prázdný

Sklizeň silážní kukuřice v Mladé Vožici

Pondělí 25.03.2013

Tyto fotky jsou z roku 2011 a tehdy sklízely dvě řezačky, Krone a Claas Jaguar, a celkem odváželo přes 25 odvozců všech velikostí a provedení. Velkou měrou se na vybavení linky podílel Agrospol Mladá Vožice, který nasadil všechny své Annaburgery. V akci tak byl vůz s výtlačným štítem Annaburger HTS 33.17 Schubmax, dva výměnné systémy HTS 20.79 s korbou a jednoúčelové návěsy HTS 22.12 a 22.14. Z dalších vozů z našeho portfolia se ukázal náš tehdy předváděcí stroj Krampe Big Body 640 ECO a vůz Krampe Big Body 650 od pana Píši. Všechny tyto vozy dodala firma Daňhel Agro a.s.

Zajímavostí jsou ukázkové agregace s traktory kolem 200 koní, vyjma Schubmaxu, který díky svému objemu 55 m3 potřebuje výkonnější traktor s vyšší hmotností. Vozy Annaburger jsou běžně agregovány v Mladé Vožici s traktory John Deere 6020 či 6030, případně s Fendtem 820 Vario. Díky velkým pneumatikám je tahová potřeba návěsů malá a taková souprava má velice zajímavou spotřebu paliva a za rok dokáže ušetřit pěknou sumu peněz. Již mnohokrát bylo ověřeno, že i když se souprava pohybuje na silnici pomaleji, vyplatí se to právě díky výrazně nižší spotřebě. A to okolí Mladé Vožice není zrovna rovinaté, ale pokud se jezdí s rozvahou, tak to jde.

Při velkých dopravních vzdálenostech je především důležitý objem převezeného materiálu, což je výhoda vozů Annaburger i Krampe. I když v lince byly nákladní automobily s vyšší pojezdovou rychlostí, situace na silnici jim neumožňovala získat příliš velký náskok. Při takovém počtu odvozců neustále zastavujete a vyhýbáte se a velmi brzo dojedete nějaký traktor, který díky omezené šířce místní silnice těžko předjedete. Zanedlouho Vám přineseme fotografie ze sklizně siláže v loňském roce, kdy byl nasazen i nový domácí návěs, v pořadí již šestý Annaburger, konkrétně HTS 22.12.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás