Nákupní košík je prázdný

SchubMax Land ve Švábenicích

Středa 05.09.2012

Schubmax - koncept, který šetří náklady na přepravu objemných hmot u bioplynových stanic

Dnes jsem obdržel nové fotografie ze sklizně silážní kukuřice na bioplynové stanici ve Švábenicích, která patří rodinné farmě bratří Burešů. Fotografie pořídil v minulém týdnu kolega ing.Michael Málek. Jako jeden z prvních podniků u nás, vsadili na bioplynové stanici ve Švábenicích na koncept velkoobjemových vozů s výtlačným čelem Schubmax.

Prvním strojem byl v roce 2007 výměnný systém nástaveb HTS 22.79 s nástavbou Schubmax o objemu 38 m3 a cisternovou nástavbou o objemu 18 m3. Tato nástavba splouží k veškeré aplikaci fugátu v podniku. Na jaře hnojí Burešovi do porostu obilovin.  Zajímavostí výměnného podvozku je systém dofukování kol PTG, který společně s celým vozem dodal náš partner, prodejce Agrotrans Otice s.r.o.

V loňském roce na podzim zakoupili farmáři ve Švábenicích předváděcí Schubmax HTS 29.17 o objemu 55 m3, který zasáhl v letošním roce do odvozu obilí, senáží a nyní i kukuřičných siláží. jak si kolega ing.Michel Málek všimnul, v letošním roce pracovalo na farmě rodiny Burešových při odvozu méně odvozných prostředků než v loňském roce. Dá se laicky konstatovat, že "nová posila" pro dopravu splnila svůj účel.

Ve východní části Německa je tato verze a velikost vozu velice oblíbená mezi uživateli bioplynových stanic. Noví zákazníci v ČR rovněž chválí vyspělý podvozek ,robustní konstrukci a velké množství odvezené najednou jedním vozem.

Na jaře příštího roku chystá firma Annaburger některé úpravy stávajících modelů Schubmaxu a připravuje sériovpou výrobu modelu Schubmax Plus s řadou překvapení.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás