Nákupní košík je prázdný

Samochodný postřikovač Dammann DT2800H se předváděl v Čechách

Středa 12.05.2021

Postřikovače firmy Dammann patří v ČR stále ještě k méně známým strojům, ale je pozoruhodné procento farmářů, kteří značku znají z doslechu a ví, že se Dammannům říká "Mercedesy mezi postřikovači." Jsme rádi, když vybraným zájemcům můžeme v jejich podmínkách předvést, proč mají postřikovače Dammann tak dobrou pověst.

Takovou akci jsme uskutečnili na konci dubna. Po domluvě s firmou Dammann přivezl do ČR jejich hlavní předváděcí řidič samojízdný postřikovač DT2800H S5 s nádrží o objemu 6 000 litrů. Po celý den byl k dispozici potenciálnímu zákazníkovi a večer kamion i s postřikovačem putoval na další předvádění.

Přivezený postřikovač byl na poměry firmy Dammann v běžné výbavě, ale i ta převyšuje bežné standardy na trhu. Postřikovač měl tedy již zmíněnou nádrž o objemu 6 000 litrů, ve které je integrovaná nádrž na čistou vodu o objemu 500 litrů. Ramena měly záběr 30 metrů, ale byly předem připraveny na možnost rozšíření až na 36 metrů. Podvozek byl vzduchem odpružen, byl schválen na 50 km/h, měl obě natáčecí nápravy a hydraulicky měnitelný rozchod kol. Ramena byla vybavena 6 ultrazvukovými senzory pro hlídání výšky ramen nad porostem. Mezi běžné prvky výbavy patří i skvělé míchací centrum o objemu 60 litrů nebo kombinace pístomembránového čerpadla a injektoru se sacím výkonem až 1 000 l/min.

Mezi nadstandardní výbavu rozhodně patří systém osvětlení HD Night-lux, kdy ledky osvětlují každou trysku. Dále zařízení Fluid indicator, které dává údaj o pH vody pro co nejlepší využití potenciálu postřiku. Ramena byla rozdělena na 18 sekcí a byla vybavena systémem CCA, který upravuje dávku jednotlivých sekcích v závislosti na úhlové rychlosti ramen při průjezdu zatáčkou.

To jsou jen některé prvky, které z Dammannů dělají jedny z nejlepších postřikovačů na trhu. Více jak 40 let zkušeností je vidět na každé části stroje. Předváděcí akce s technikou Dammann se setkávají s úspěchem a budeme v nich rozhodně pokračovat dále.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás