Nákupní košík je prázdný

První návěs Annaburger HTS 33.12 v ČR byl předán zákazníkovi

Pondělí 11.01.2016

Návěs HTS 33.12 je skutečnou raritou nejen v ČR. Původně se vyráběly dva modely, jeden se stejnou korbou jako má model 29.12, tedy 7,75 m dlouhou, a druhý s korbou o délce 9 metrů. Ale jelikož o korbu devět metrů dlouhou nebyl dlouho zájem, model HTS 33.12 s novým modelem korby má pouze menší korbu, stejnou jako 29tunový bratříček. Co tedy vedlo zákazníka k příplatku za 33t verzi se stejným objemem?

Byla to stejná věc, kterou na Annaburgerech oceňuje stále více zákazníků - podvozek. Model HTS 33.12 má ve standardu hydropneumatické odpružení náprav, hydraulické nucené řízení a 10t nápravy BPW s nosníkem 150 mm. Všechny tyto položky může mít i 29ka, avšak za příplatek. I tak je její cena stále nižší, i když jen nepatrně. Ale důležité je, že model 33.12 má nápravy vzdáleny 1,81 m od sebe. Díky tomu má v Německu 33 tun celkovou hmotnost. Vzdálenější nápravy výrazně zlepšují jízdní vlastnosti. Návěs se sice více blíží přívěsu, ale jelikož má ve standardu hydraulicky zvedatelnou přední nápravu, není žádný problém s dotížením traktoru.

Návěs má tedy korbu o délce 7,75 m s výškou bočnice 1,8 m. Celkový objem je tedy 32 m3. Hydropneumatické odpružení oje a náprav je samozřejmostí, stejně tak i připojení přes K80. Pneumatiky jsou od firmy Michelin, rozměr 600/55 R26,5, tedy ideální rozměr pro dopravu jak na poli, tak na silnici. Návěs je vybaven i rolovací plachtou a elektrohydraulickým ovládáním, které zajišťuje, že je možné návěs ovládat jen pomocí jedné tlakové hadice na návěsu a beztlakové zpátečky.

Pro zákazníka z východních Čech je to již jeho třetí Annaburger, ještě má návěs HTS 20.12 z roku 2003 a výměnný systém HTS 20.79 s korbou a cisternou z roku 2010. Dobré zkušenosti s návěsy a hydraulické odpružení byly hlavním důvodem, proč byl pořízen znovu Annaburger, i když se cenou rozhodně neřadí k nejlevnějším návěsům na trhu.

Přejeme majitelům mnoho spokojenosti s novým tridemem Annaburger.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás