Nákupní košík je prázdný

První nástavba Schubmax na Tatře předána zákazníkovi

Středa 07.10.2015

Koncept výtlačného čela a velkoobjemové korby Schubmax byl známý již dlouhou dobu. Stavba takové nástavby na Tatru představovala nové výzvy z hlediska konstrukce, pohonů a dalších věcí. Zároveň ale představuje jednu z mála nástaveb na trhu, která je schopná bez problémů vozit širokou škálu materiálů, především kombinaci senáží, siláží a obilí. Zároveň je požadavek na další univerzalitu podvozku, takže není problém nástavbu odstavit a nasadit případně nástavbu jinou, v tomto případě ideálně cisternovou na převoz kejdy či digestátu.

Samotná nástavba má objem 33 m3 při výšce bočnice 2,2 m. Rozměry nástavby byly limitovány rozměry celého stroje a nosností jednotlivých náprav a pneumatik. Annaburger k celé problematice přistupoval velice zodpovědně a nedovolil by stavbu nástavby, která by některé významné parametry překračovala. Proto trval na montáži nástavby na podvozek přímo v Annaburgu a zpětně se to ukázalo jako velmi důležité rozhodnutí, které ušetřilo spoustu problémů. Celá nástavba je uchycena k mezirámu pomocí Twist Locků a podvozek je vybaven přípravou na montáž hydraulických pístů, které pak nástavbu případně nadzvednou a odstaví, pokud by k tomu nestačil zdvih měchů samotné Tatry.

Tatra Phoenix byla v provedení 8x6, s pneumatikami 500/60 R22,5 na přední a poslední nápravě, které jsou řízené, a pneumatikami 600/50 R22,5 na prostředních pevných nápravách, homologována jako traktor. Jak již bylo řečeno, Schubmax nástavbu lze odstavit a dodat cisternovou nástavbu s vývěvou o takovém objemu, který si zákazník určí. V Německu je často používána cisterna o objemu 19 m3. Stejně tak lze dodat i sklápěcí korbu jako nástavbu, pokud by zákazník nepožadoval výtlačné čelo. Ve spolupráci s Tatrou plánujeme i další nástavby.

Zákazníkem nové Tatry s nástavbou Schubmax je akciová společnost Agrospol Malý Bor, která používá už tři Annaburgery. Celá zakázka by nebyla možná bez velmi úzké spolupráce s firmou Parma servis s.r.o. a také Daňhel Agro a.s. Přejeme mnoho spokojenosti s novým strojem!

Pokud Vás zajímá, co vše dokáže Annaburg namontovat na Vámi určený podvozek, neváhejte kontaktovat nás nebo naše prodejce!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás