Nákupní košík je prázdný

Ohlédnutí za výstavou Techagro 2016

Pondělí 25.04.2016

Největším lákadlem naší expozice v Brně bylo nové rozmetadlo Annaburger HTS 24.04. Tento stroj byl poprvé veřejnosti představen v Hannoveru na Agritechnice a měli jsme dokonce tu možnost mít v ČR jeden z prototypů na testování. Rozmetadlo má jiný tvar bočnic usnadňující plynulé posouvání materiálu a lepší čištění, má dokonalejší jištění rozmetacích kotoučů a především má pouze dva rozmetací dopravníky v podlaze, což je hlavní novinka nového rozmetadla. Na výběr je klasický řetěz, či Ewartův řetěz. Oba řetězy mohly návštěvníci vidět na rozmetadle. Stroj byl hydraulicky odpružen, měl elektronické nucené řízení, pneumatiky Michelin 710/50 R26,5 a automatické mazání. Druhé takové rozmetadlo na výstavišti nestálo.

Druhou novinkou, o kterou byl také značný zájem, byla "staronová htska", tedy cisterna HTS 14.27 v novém provedení pro dovoz vody k postřikovači. Cisterna má objem 10 m3, vývěvu jurop 10 200 l/min a lze ji vybavit nerezovou sadou na DAM či nerezovým vzduchovým mícháním.

Nemohl chybět populární výměnný systém HTS 22.79 s překládací nástavbou o objemu 28 m3. Hydropneumaticky odpružený podvozek, hydraulicky odpružená oj a pneumatiky Michelin 600/55 R26,5 jsou věci, které jsou u těchto strojů samozřejmostí. Vedle překládacího vozu stál třínápravový návěs HTS 29.14 o objemu 32 m3. Návěs byl v dvoustranném provedení a představoval velmi zajímavou kombinaci cena vs. výkon, neboť parabolické odpružení, náběžně natáčené nápravy a pneumatiky 560/60 R22,5 jsou všechno standardní výbava a cena celého návěsu je tak velmi zajímavá.

Aplikační techniku na kejdu představovala cisterna Vakutec VA18300T o objemu 18 m3. Cisterna má pneumatiky Michelin 600/55 R26,5 a 12m hadicový aplikátor. Z výstavy putovala okamžitě na předvádění. Cisternu tradičně doplňovalo míchadlo na kejdu Vakutec TMH 6 m s jedinečnou vrtulí HE 25. I míchadlo putovalo z Brna hned na vyzkoušení k zákazníkům.

Firmu Krampe reprezentoval návěs Big Body 550, který patří k těm menším v portfoliu této západoněmecké firmy. Avšak pneumatiky Michelin 560/60 R22,5, parabolické pružiny s nosností 32 tun a rám 300 x 100 mm byly věci, které tomuto "prckovi" mohly závidět téměř všechny návěsy na výstavě, včetně těch třínápravových.

Posledním strojem, který jsme vystavovali, byl senážní lis Budissa RT 8000 Plus, který byl vybaven zábranou i kotvou. I tento populární stroj přilákal spoustu návštěvníků.

Celkově se výstava dá hodnotit jako povedená, jsme rádi, že náš přišlo navštívit tolik známých i neznámých zákazníků a těšíme se s Vámi na viděnou na dalším Techagru v roce 2018.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás