Nákupní košík je prázdný

Obří překládací vůz Annaburger byl uveden do provozu

Pondělí 27.10.2014

Překládací vozy Annaburger jsou nejrozšířenější překládací vozy v ČR. To je známý fakt. Je to dané jednak skvělými parametry vozů, ale také soustavnou a neúnavnou propagací z naší strany. Mezi výjimečné technické aspekty patří vynášecí šnekový dopravník o průměru 550 mm, který zajišťuje překládací výkon až 15 m3/min. Málokterý výrobce nabízí tak velký šnek, a nikdo z dalších výrobců ho nenabízel v roce 2004, kdy Annaburger koncept překládacího vozu představil a bez výrazných změn jej prodává dodnes.

V České republice dominují dvounápravové překládací vozy. Je to dané především jejich cenou, ale také faktem, že čí menší překládací vůz, tím lépe a rychleji se s ním na poli lze pohybovat a uživatelé překládacích vozů již vědí, že rychlost pohybu po poli je jedna ze zásadních věcí. Ani třínápravový překládací vůz není v ČR už takovou raritou. Ostatně i Annaburger je zde zastoupen vozem HTS 29.16 o objemu 33 m3, který na Vysočině jezdí od roku 2011.

Nasazení nejnovějšího překládacího vozu Annaburger nás naplňovalo velkou zvědavostí. Jeho premiéra totiž měla být při sklizni zrnové kukuřice. A jak je známo, zde jsou nároky na veškerou dopravní techniku neskutečné a většina pouček platných při sklizni obilí zde padá. Dva dny strávené na jihomoravském poli nás přesvědčily o tom, že třínápravový vůz má skvělé jízdní vlastnosti. To je díky hydropneumatickému odpružení náprav a nucenému řízení. Díky tomu je vůz velmi stabilní i s obrovským nákladem a při šířce 2,55 m. I pneumatiky Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5 v nové verzi High flotation se ukázaly jako naprosto dostačující.

Překládací vůz je agregován s traktorem John Deere 8530, který je pro něj na rovinách ideálním tažným prostředkem. Odváží od několika mlátiček John Deere. K přesnému popisu situace na poli se vrátíme v některém ze zimních příspěvků, protože něco takového nemělo a nemá v ČR obdoby.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás