Nákupní košík je prázdný

Nový výměnný systém Annaburger v GenAgro Říčany a.s.

Středa 12.08.2015

Výměnné systémy Annaburger patří k naprosté špičce na trhu s dopravní technikou. U žádného jiného výrobce nenajdete tak velké nástavby, hydraulicky odpružený podvozek a zkušenosti s několika sty kusy výměnných systémů v ČR. Tato kombinace dává zákazníkovi maximální možný denní výkon, nejvyšší možný komfort a perfektní servisní zázemí.

Podvozek výměnného systému v Říčanech je tradiční záležitost. Hydropneumaticky odpružené nápravy a oj, zvedací náprava, náběžná náprava, pneumatiky Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5 a pánev K80. Díky hydraulickému podvozku proběhne výměna nástaveb i do 30ti minut. V reálném provozu je čas delší, neboť samotný podvozek bez nástavby představuje perfektní šanci k lehce přístupné údržbě podvozku, ale v žádném případě není potřeba 10 lidí a jeřáb, jak si stále někteří lidé pomyslí, když slyší pojem "výměnný systém".

Vůz bude osazen dozadu sklápěcí korbou o délce 7 metrů a objemu 29 m3 bez nástavků. Se senážními nástavky se objem vyšplhá až na 37 m3. Druhou nástavbou je překládací vůz o objemu 28 m3. Tato nástavba byla prioritní pro zákazníka. Mnohem efektivnější ale bylo pořídit výměnný systém, neboť překládací nástavba by jezdila jen v létě a v kukuřici na zrno, případně při plnění minerálních hnojiv, ale ve zbytku roku by stála. Především při sklizni silážní kukuřice se bude korba velice hodit.

Vůz pracoval nedaleko Říčan u tří sklízecích mlátiček Claas Lexion 450, 550 a 600, které se plazily v pšenici s velice pěkným výnosem. Byl agregován s traktorem Massey Ferguson 8680 a přesýpal obilí do přistavených nákladních automobilů. Řidič soupravy, který se mimochodem přiznal, že je častým návštěvníkem našich stránek, si počínal na poli velice zkušeně, až nás to překvapilo u týden starého vozu. Velmi zkušeně vysýpal kombajny při první příležitosti bez ohledu na stav naplnění jejich zásobníku, díky čemuž se kombajny nikdy nestihly naplnit a tři stroje pro něj neznamenaly žádný problém. Tomuto faktu samozřejmě nahrával relativně slabší výkon dvou strojů a vysoký výnos, ale správné uvažování obsluhy překladače je základ.

Obsluhu vozu tímto zdravíme a přejeme jemu i společnosti mnoho spokojenosti s druhým Annaburgerem. Od roku 2012 totiž v Říčanech používají rozmetadlo HTS 22.04. Výměnný systém dodal a servisuje pan Ing. Jiří Denemarek.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás