Nákupní košík je prázdný

Nový vůz s výtlačným čelem Annaburger Schubfix zaškolen a připraven na rozmetání

Pátek 14.09.2012

S rozmetacím adaptérem je Schubmax jiná třída než jeho konkurenti

Každý kdo sleduje trh s rozmetadly hnoje ví, že průchodnost rozmetadla (vrstva hnoje, kterou naložíte do výšky) a rozmetací záběr jsou dvě věci, které na poli nezfalšujete. Papír snese vše, praxe je ale  neúprosná.  Tříválcové rozmetací ústrojí Annaburger má průchodnost 1,8 m (nejvíce ve třídě), dokonale nadrobí materiál pro rozmetání a rozmete ho na záběr 24 m (u 18 m záběru je varianční koeficient 15%).

Konkurenční koncepty vozů s výtlačným čelem a rozmetacím adaptérem pracují se záběrem 9-11 m, s podstatně menší přesností a kvalitou rozmetání. V praxi máte v jednom záběru o 1 kolej navíc, což se projevuje v následných nákladech na zpracování půdy.

Elektronická regulace dávky

Stejně jako u normálních rozmetadel Annaburger se dávka nastavuje i u Schubfixu pomocí rozmetacích tabulek, kde si obsluha najde záběr, pracovní rychlost a dávku v m3 /ha. Pro tyto parametry najde v tabulce nastavení rychlosti štítu.Ten je jištěn proti přetěžování rozmetacího ústrojí.Tento systém ovládání se dodává ke každému vozu, kde si zákazník objednává rozmetací adaptér.

Možnost odklopení rozmetacího ústrojí

Koncept vozu Schubfix se opravdu liší od svých konkurentů také v praktičnosti. Při nenadálé situaci, kdy se k rozmetacímu adaptéru dostane cizí předmět, je možno přímo na poli odklopit asi o 50 cm rozmetací ústrojí a nečistotu vyndat. Podobné řešení nemá nikdo z konkurentů. Rovněž jištění rozmetacího ústrojí je na nejvyšší úrovni, včetně vačkové spojky, volnoběžek, řetězových spojek a elektronické ochrany otáček frézovacích válců.

Právě uvedený stroj HTS 20.18 má ještě jednu zvláštnost v podobě hydropneumaticky odpružených náprav, velkých pneumatik 600/55-26,5" Michelin , hydropneumaticky odpružené oje . Odstavené adaptéry mají vlastní podstavec, což je běžné i u ostatních řešení firmy Annaburger v oblasti výměnných adaptérů.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás