Nákupní košík je prázdný

Nový překládací vůz Güstrower jezdí v Mašovicích

Pondělí 18.09.2017

Překládací vozy si postupně nacházejí cestu k zákazníkům, ať už se jedná o velké podniky, službaře nebo malé farmáře. Výhody vozu jsou jasné. Díky vysýpání za jízdy stoupá výkonnost sklízecích mlátiček a díky flotačním pneumatikám překládacího vozu nedochází k nežádoucímu zhutnění půdy. Překládací vůz má i další drobnější benefity, jako je lepší organizace práce na poli a nevynášení nečistot na komunikace. Samozřejmě že vůz lze použít i k návozu minerálních hnojiv.

Překládací vozy Güstrower GTU 25 mají základní objem 25 kubíků, který se pomocí nástavků dá zvýšit až na 28 kubíků. V základu je také rolovací plachta a vynášecí šnekový dopravník s průměrem 450 mm a s výkonem 12t/hod. Celý vůz je posazen na boogie náběžnou nápravu BPW a osazen širokými flotačními pneumatikami. Zajímavým unikátem vozů Güstrower je kompletní odklopení spodku vozu, díky čemuž je vyčištění stroje snadnou záležitostí.

V Mašovicích byl vůz agregován s traktorem John Deere 6210R, což je možné právě díky velkým flotačním pneumatikám, které mají v poli opravdu nízký valivý odpor. Nutno poznamenat, že v Mašovicích se rozhodli pro technologii sklizně obilí s překládacím vozem po úspešném odzkoušení překládacího vozu vloni na podzim při sklizni kukuřice na zrno, kde byl překladač obrovskou pomocí a sklizeň významně urychlil. Vůz Güstrower do Mašovic dodala společnost Agroservis Višňové.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás