Nákupní košík je prázdný

Nový návěs pro přepravu brambor od firmy Krampe

Pondělí 13.06.2016

Brambory patří mezi velmi významné plodiny nejen v České republice, ale i v Německu a Holandsku. V sousedním Německu se kupříkladu každý rok vypěstuje 10 milionů tun brambor. Právě pro farmáře, kteří se specializují na produkci brambor vyvinula firma Krampe nový model návěsu Big Body 740.

Tento návěs vychází z ostatních modelů z řady Big Body. Korba je shodná s modelem BB 750, tedy dlouhá 7,5 m a vysoká 1,5 m, objem pak činí 26 m3, případně až 39 m3 s 80 cm vysokými nástavky. Šasí návěsu je naopak převzato z populárního modelu BB 700. Díky tomuto vznikl na konci návěsu značný převis, který umožňuje vykládání brambor z nižší výšky, protože korba se dostane blíže k zemi nebo k příjmovému koši třídičky. Tím se sníží možnost poškození brambor.

Korba je svařena z co nejmenšího počtu kusů plechu, aby v korbě nevznikaly hrany nebo rohy, od kterých by mohlo vzniknout další poškození hlíz. Návěs (podobně jako ostatní modely řady Big Body) lze objednat s dodatečnými čelními okénky pro lepší výhled na náklad, stejně tak v zadním čele lze umístit dodatečná výpadová okénka. Samozřejmostí je možnost instalace Stop Shock plachet, které zmírní dopady brambor na dno vozu. Mezi další vychytávky od firmy Krampe patří například sklápěcí nástavek, díky čemuž může být výložník sklízeče umístěn těsně nad dnem korby. Pro tyto účely vyráběla firma Krampe i návěsy s nižší bočnicí.

Firma Krampe tak opět ukazuje, že vyrábí profesionální techniku pro náročné farmáře a dokáže reagovat na jejich požadavky. Po speciálu pro bioplynové stanice - návěsu Krampe Big Body 790 - přichází další rozšíření výrobního programu dle požadavku zákazníků.

V přiloženém videu můžete vidět speciálně upravený návěs Big Body 700 s nižší bočnicí a sklápěcím nástavkem při sklizni brambor.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás