Nákupní košík je prázdný

Nový lis Budissa Bagger RT - 9000 na předvádění na severu Čech

Sobota 05.11.2011

Trochu jiná dimense senážování do vaků

Firma Buddissa Bag představila tento největší senážní lis RT-9000 vybavený kotvou v ČR již před dvěma roky. Tentokrát jsme chtěli v závěru sezóny ukázat nasazení tohoto lisu jednomu z našich stálých zákazníků na severu Čech.  Pro lisování řízků jsme zvolili verzi adaptéru s průměrem vaku 3,6 m a délkou vaku 75 m. U verze s kotvou lze zvolit u tohoto průměru až 150 m dlouhé vaky s kapacitou až 1000 t ve vaku. To je podstatně jiná dimenze než dosud běžných 300 t ve vaku 3 m x 75 m.

Lis RT-9000 zvládne v senáži 150 t vojtěšky za hodinu , při sklizni silážní kukuřice 250 t za hodinu. Z tohoto pohledu je například u bioplynové stanice skladování a náklady na utlačení výrazně nižší než na žlabu, kde je navíc problém toto množství utlačit bez ztrát.

Systém lisu Budissa Bag s kotvou brzdí jak pomocí kol tak i pomocí dvou kotev, které se zapojují v průběhu lisování.

Fotografie pořízené v pátek zachycují první práci lisu při skladování řízků u konečného zákazníka. V práci bude tento lis ještě pokračovat v příštím týdnu.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás