Nákupní košík je prázdný

Nová předváděcí cisterna Annaburger ve špičkové výbavě

Středa 02.09.2020

V minulosti jsme dodali zákazníkům v ČR mnoho velmi dobře vybavených aplikačních cisteren Annaburger. Ale stroj, který v Čížkovicích zakotvil na konci června, je úplně něco nového. Termín "plná palba" posunul úplně do jiných dimenzí. Netajíme se, že to byl náš záměr - ukázat zákazníkům v ČR to nejlepší, co lze v oboru aplikace kejdy a digestátu pořídit. Protože věříme, že čas skvěle vybavených cisteren přijde, a bude to dříve, než si mnozí myslí.

Nová demo cisterna Annaburger nese označení HTS 24.28. Znalejší čtenáři si už odvodili, že se jedná o čerpadlovou cisternu s technickou hmotností 24 tun, tedy stroj s 4-tunovou ojí a posunutými nápravami dozadu pro větší nosnost tříbodového závěsu. Cisterna má hydraulické odpružení náprav a oje, zadní náběžnou nápravu, přední zvedatelnou nápravu a pneumatiky Michelin 710/50 R30,5.

Objem cisterny je 18 kubíků, k plnění a vyprazdňování slouží čerpadlo Vogelsang s výkonem 3 845 l/min. Na tříbodovém závěsu cisterny je připevněn botkový aplikátor Bomech Farmer o záběru 12 metrů. Cisterna je vybavena i zařízením na přimíchávání inhibitorů do kejdy tak, jak to v některých případech vyžaduje nitrátová směrnice. Pro plnění cisterny slouží nasávací ruka NW 200 a nebo horní plnící otvor.

Cisterna je ovládána přes ISOBUS a je vybavena průtokoměrem od firmy Krohne. Díky tomu cisterna sama umí udržovat konstantní dávku v závislosti na pojezdové rychlosti. Cisterna může používat ISOBUS terminál z traktoru, nebo k cisterně máme terminál CCI 1200. Pro cisternu není ani problém zaznamenávat zakázky a nebo aplikovat podle předpisových map.

To, co činí cisternu unikátní, je NIR senzor Harvest Lab od firmy John Deere, který nám pro účely společného předvádění zapůjčila firma Strom Praha. Tento senzor umí zaznamenat jednotlivé látky v kejdě, konkrétně dusík, draslík nebo fosfor a umí i řídit pojezdovou rychlost traktoru John Deere a aplikovat tak na konkrétní množství jednotlivých prvků na hektar, což je naprosto revoluční možnost.

V současné době probíhá předvádění u zákazníků po celé ČR, kde se demonstrují jedinečné možnosti celé soupravy. O podrobnosti z předvádění se s Vámi podělíme příště.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás