Nákupní košík je prázdný

Nová cisterna Annaburger o objemu 24 kubíků pracuje na Benešovsku

Pondělí 08.07.2013

Majitelé strojů Annaburger si již zvykli, že tento výrobce přináší nadstandardní výbavu proti konkurenci. U jednoúčelových cisteren to platí dvojnásob a největší model cisteren Annaburger HTS 33.27 přináší ve standardu prvky výbavy, které jinde je problém vůbec nabídnout. Tato cisterna má tedy ve standardní výbavě hydropneumaticky odpružený podvozek, hydraulicky odpruženou oj, pánev K80, přední zvedatelnou nápravu, hydraulické nucené řízení náprav a elektrohydraulické ovládání stroje. Všechny tyto položky jsou v základní ceně vozu!

Cisterna pro společnost Mydlářka je dále vybavena nasávacími otvory na obou stranách, pneumaticky ovládaným horním otvorem, vzduchovým mícháním a pneumatikami Michelin Cargo XBib 650/65 R30,5. Jedná se tak o nejlépe obutou cisternu Annaburger v ČR. I když není problém na cisterny Annaburger dát i širší pneumatiky, bylo již dávno ověřeno, že příliš široké pneumatiky s velkým průměrem ráfku zbytečně zatěžují nápravy při zatáčení a dochází k velkému opotřebení pneumatik. A to platí především při dlouhých přejezdech na silnici. A jelikož cisterny z Mydlářky operují po celém Středočeském kraji a vyváží na velké vzdálenosti, pneumatiky s šířkou 650 mm byly vhodným kompromisem. K aplikaci je používán 12 m široký hadicový aplikátor, který je k cisterně přidělán napevno.

Společnost Mydlářka a.s. není mezi uživateli Annaburgerů žádným nováčkem. Firma vlastní tři další třínápravové cisterny Annaburger HTS 29.27 o objemu 21 kubíků. Některé z nich vyvozí až 40 000 kubíků kejdy za rok. Přestože cisterny najezdí velké množství kilometrů, některé pneumatiky Michelin jsou ještě původní a ani brzdy nevykazují výrazné známky opotřebení. A to dvě nejstarší cisterny jsou z roku 2006! Všechny cisterny Annaburger dodala na Mydlářku firma Daňhel Agro a.s.

Těší nás dobré zkušenosti se stroji Annaburger. Potvrzuje to jen fakt, že technika z Annaburgu patří sice k těm dražším, ale svoji robustností a kvalitou ve výsledku snižuje provozní náklady. Přejeme společnosti Mydlářka a.s. mnoho spokojenosti s novou cisternou.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás