Nákupní košík je prázdný

Návštěva v závodu na výrobu profi cisteren Vakutec

Neděle 05.11.2017

Firma Vakutec má na trhu s aplikační technikou více jak 40ti letou tradici. Jejím nosným programem je technika na míchání a aplikaci kejdy v těch nejrůznějších podobách. Oproti firmě Annaburger, která se technikou na aplikaci kejdy také zabývá, je to zajímavý protipól. Technika Vakutec pokrývá velmi zajímavé spektrum. Nejmenší cisterny začínají již na objemu 4,6 m3. Jednonápravových cisteren dělá Vakutec neskutečných 10 modelů o různých velikostech.

Doménou českého trhu jsou však dvounápravové cisterny, které se vyrábí o objemu nejčastěji 10,5 m3, 12,5 m3 a 14,8 m3. Až nedávno byly přidány modely o objemu 17 a 18,3 m3. Těchto cisteren jezdí v ČR necelá stovka, mnohdy ještě pod bývalým označením Vakuomat. Cisterny se ukázaly jako velice spolehlivé a v počátku jejich působení to byly nosné stroje pro vývoz veškeré kejdy. S postupem času se zákazníci začali orientovat na větší cisterny. Role cisteren Vakutec se tak začala měnit na speciální cisterny pro aplikaci v porostech. S rostoucími objemy kejdy a digestátu a s rostoucími cenami minerálních hnojiv se kejda a digestát začaly více používat jako hnojivo. Cisterny Vakutec jsou pro přihnojení v porostu ideální. Nízké těžiště, nízká hmotnost, potřeba nízkého traktoru, to z nich dělá efektivní prostředky především pro hnojení v kukuřici.

Cisterny Vakutec působí jako levná východní značka za malé peníze. Tato představa nemůže být dále od pravdy. Už jednonápravové cisterny jsou stavěny jako speciály pro precizní aplikaci v podhroských oblastech. Výbava těchto cisteren je taková, o které si může nechat zdát většina cisteren v ČR s dvakrát takovým objemem. Technika Vakutec je pro náročné zákazníky, kteří požadují speciální stroje šité na míru.

V závodu nedaleko města Nussbach to bylo jasně vidět. Na place stála cisterna o objemu 14 800 litrů s pneumatikami 650/65 R30,5. U nás nevídaná věc. Vedle stál speciál firmy Reform, na které Vakutec již dlouho montuje cisternové nástavby. Nástavba včetně kejdového děla byla ve výrobě. Tam se nacházela i jednoúčelová cisterna pro švýcarský trh. Namohli jsme si nevšimnout ani důvěrně známých polotovarů pro skvělá míchadla Vakutec, jejichž popularita je v ČR značná.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás