Nákupní košík je prázdný

Návěsy Annaburger a Krampe na farmě v Milčicích

Úterý 05.08.2014

Již vícekrát jsme uváděli, že stále více zákazníků se kloní k tomu, že ideální návěs je velký tandem o délce korby kolem 7 metrů. Takovéto návěsy uvezou hodně materiálu, náklady obilí běžně atakují 20 tun, avšak oproti tridemům jsou výrazně levnější, lehčí a mají o mnoho lepší manévrovací a jízdní vlastnosti. Podmínkou jsou velké pneumatiky 600/55 R26,5, aby se vůz lehce táhnul, a pokud možno i hydraulické odpružení, což umožňuje agregace s lehčími a levnějšími traktory.

Rodina Weissových hospodaří v oblasti Milčic a Peček na několika stech hektarech a na tuto výměru je velice dobře vybavena. Mezi výčtem strojů nechybí 600k pásový traktor John Deere či axiální kombajn John Deere STS, který jsme viděli přímo v akci. I dopravní technika je řešena velice moderně a s důrazem na vysokou výkonnost. V Milčicích mají návěs Krampe Big Body 700 z roku 2008. Jedná se tedy o jednu z prvních 700ek v ČR. Druhou soupravu tvoří výměnný systém Annaburger HTS 22.79 s korbou a cisternovou nástavbou z roku 2011.

Návěsy Krampe jsou v České republice velmi populární pro svou robustní konstrukci a velkou provozní spolehlivost. Modely Big Body 700 s korbou o délce 7 metrů se dostaly velmi brzy po svém nástupu na vrchol popularity. Je to dané především zmíněným důrazem na maximální výkonnost jednoho pracovníka, avšak s vozem na dvou nápravách. Modely BB 750 jsou přeci jenom už poměrně velké na běžné využití a netěší se takové popularitě, jako velmi univerzální 700ky. Z výbavy nutno připomenout 32tunové parabelické pružiny a pneumatiky Michelin 600/55R 26,5.

Annaburger HTS 22.79 má korbu také 7 m dlouhou. Podvozek vozu je trochu nestandardně vybaven "pouze" kloubovou výkyvnou nápravou, místo hydropneumatického odpružení. Rázy na traktor tlumí hydraulicky odpružená oj a nechybí Micheliny 600/55 R26,5. Druhá nástavba je cisterna o objemu 18 m3, která slouží jako dovoz vody a DAMu k postřikovači. K tomu se cisterny Annaburger velmi hodí pro svou laminátovou konstrukci a nerezovou sadu na DAM, ale ta musí být správně namontována, aby nevznikl problém.

Přejeme rodině Weissových mnoho spokojenosti s technikou Krampe a Annaburger.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás