Nákupní košík je prázdný

Návěs Krampe BB 600S pracuje na farmě nedaleko Loun

Pondělí 08.06.2015

Vozy Krampe Big Body se setkaly s velkým ohlasem již od svého uvedení na trh a patří k nejpopulárnějším návěsům ve střední Evropě. Model Big Body 600 s 6m dlouhou korbou nepatří k nejprodávanějším modelům Krampe v současné době (to přísluší větším modelům BB 650 a především BB 700), ale zato poskytuje velice zajímavý poměr ceny a užitných vlastností.

V základní výbavě jsou u modelu BB 600 parabolické pružiny BPW s nosností 24 tun u neřízené nápravy, což je v této kategorii vysoký nadstandard. Ale za příplatek lze dodat náběžnou nápravu BPW či ADR s nosností pružin 32 tun, což je u návěsu s celkovou povolenou hmotností 21 tun nevídané. To jen potvrzuje vysoký důraz na předimenzování celého návěsu, který pak vydrží téměř jakékoliv zacházení. V ceně je i odpružená oj přes gumový silentblok.

Základní objem modelu BB 600 je 20,7 m3, který se dá dále navýšit pomocí nástavků 60 cm až na hodnotu 28,6 m3. Za příplatek lze vůz vybavit rolovací plachtou, podepření zadní nápravy při sklápění, plachtou na brambory a dalšími vychytávkami. Nejčastěji se používají pneumatiky 560/60 R22,5, ale pro zajímavost v České republice jezdí u jednoho zákazníka dva vozy BB 600 s obutím 600/55 R 26,5 od firmy Michelin - což je již po několikáté naprostá rarita u takto velkých návěsů.

Vůz BB 600S jezdí na farmě pana Buka v Hřivčicích od roku 2012. Vůz jsme zachytili loni o žních při odvozu zrna od sklízecí mlátičky John Deere. Návěs byl agregován s traktorem John Deere 6150R, což je ideální velikost traktoru do tohoto návěsu. Vůz pana Buka má pneumatiky Michelin 560/60 R22,5, ale především dvoustranné sklápění dozadu a doprava pro snadné vysýpání v nízkých prostorách.

Vůz BB 600S dodala panu Bukovi firma Strom Sever. Pro zájemce o vyzkoušení vlastností tohoto návěsu máme předváděcí model BB 600 k dispozici na naší centrále v Čížkovicích.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás