Nákupní košík je prázdný

Letošní EuroTier byl ve znamení novinek

Pondělí 24.11.2014

EuroTier, který probíhal od 11. do 14. listopadu 2014, je výrazně menší než Agritechnica, a to ve všech parametrech. Obsazená je větší polovina celého výstaviště v Hannoveru. Avšak oproti výstavě před dvěma lety byl letošní ročník zas o výrazný kus větší, což potvrzovali návštěvníci i vystavovatelé. Není divu, živočišná výroba je stále větší téma, o bioplynových stanicích ani nemluvě. Nemalá část expozic byla věnována dopravní technice na převoz materiálů, a především pak na aplikaci hnoje, kejdy či digestátu. Všichni naši významní dodavatelé se výstavy účastnili a jejich stánky byly překvapivě plné novinek!

Firma Annaburger na výstavě ukázala horkou novinku - přívoznou cisternu o objemu 24 m3. Vystavená cisterna byla s vlastním dolly podvozkem a je koncipována tak, aby ji mohl tahat i kamion, což je velice zajímavá možnost. Na přání bude k dispozici i větší objem. Cisterna byla špičkově vybavená - čerpadlo Vogelsang, vzduchem odpružený podvozek, náběžná náprava atd.

Firma Krampe měla poměrně velikou expozici, kde ukázala hned tři stroje. Nejmenší byl návěs Krampe Big Body 540, tedy malý návěs s robustní stavbou, který uspokojí nejen soukromé zemědělce, ale i velké podniky. Druhým vystaveným strojem byl hákový nosič Krampe THL 21 L, který vychází ze známého modelu THL 20L. Na sobě měl natažený kontejner - korbu Big Body. Posledním vystaveným strojem byl nový Bandit 760 s novým provedením vyprazdňování - kombinace gumového pásu a výtlačného čela.

Z dalších našich dodavatelů se účastnila firma Budissa Bag, která vystavovala velice populární vakovač RT 8000 Plus. Hned ve stánku naproti sídlila firma RKW, kterou znají všichni uživatelé silážních plachet, vaků a sítí na balíky. Firma RKW přišla s novou fólií na balíky, na kterou jsme velmi zvědaví. Firma Bomech vystavovala botkové aplikátory, a to dokonce i v provedení s taženou hadicí bez cisterny. Mimochodem na výstavišti bylo k nalezení mnoho napodobenin botkových aplikátorů Bomech. Je vidět, že aplikace do trávy je žhavé téma nejen u nás. Ten kdo pečlivě pátral, tak nalezl i míchadla Vakutec, která se těší také veliké popularitě. A v neposlední řadě nemohl chybět v Hannoveru Vogelsang, který na svém stánku ukázal mnoho zajímavých věcí - od řezacích hlav, přes čerpadla a aplikátory až po nový aplikátor kejdy v systému Strip Till s obchodním názvem XTill.

Nejvýznamnějším novinkám se budeme věnovat v samostatných příspěvcích.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás