Nákupní košík je prázdný

Kombinované vozy rozmetadlo/senážní vůz jsou stále populární

Úterý 06.12.2016

I když těmto strojům říkáme "kombinované vozy", jedná se vlastně o rozmetadla hnoje, která jsou upravena pro přestavbu na senážní vůz. Ta přestavba spočívá v demontáži celého rozmetacího ústrojí, které je nahrazeno hydraulicky ovládanými vraty. Ty je možné vybavit v případě zájmu frézovacími válci, které rozprostřou hmotu po žlabu. Druhou změnou je montáž nástavků, které zvýší bočnice rozmetadla na 2 metry. Taková přestavba trvá cca 2 hodiny (bez intenzivního mytí rozmetadla) a její obrovskou výhodou je nízká pořizovací cena, cca 250 000 Kč, což je částka, za kterou se návěs rozhodně nekoupí.

Pro lepší vyprazdňování hmoty pomocí řetězových dopravníků je lepší objednat vůz s rychlovyprazdňováním, které umožní rychlejší posuv dopravníku. Přitom ale stále platí, že dopravník je schopen pracovat při nízkých rychlostech posuvu, které jsou nutné při rozmetání hnoje. Rychlovyprazdňování může být hydraulické, nebo lépe mechanické, kdy jsou řetězy přes převodovku napojeny rovnou na kardan. Při takovém provedení je vůz za minutu prázdný.

Na senážní vůz lze přestavit všechny rozmetadla od 16 tun výše. V České republice se jedná o poměrně populární věc, neboť se jedná o způsob, jak využít jednoúčelové rozmetadlo hnoje mimo hlavní rozmetací sezonu. Důležité je, že při takové kombinaci zůstává rozmetadlo plnohodnotným strojem s proslulou kvalitou rozmetání a šířkou rozhozu. U rozmetadla není udělán žádný kompromis.

Přestavbu na senážní vůz lze provést také u výměnných systémů, i když zde se cena přestavby a nové sklápěcí korby poměrně přibližují. A pro ty zákazníky, kteří chtějí provádět přestavbu ještě rychleji, je tu unikátní verze Teleliner, která má nástavky hydraulicky výsuvné a rozmetací ústrojí se vymění rychleji, protože není šroubované...

V případě, že hledáte univerzální řešení pro Vaše podmínky, nás neváhejte kontaktovat.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás