Nákupní košík je prázdný

Jeden překládací vůz Güstrower GTU 25 přijel a druhý vůz GTU 25 odjel.......

Neděle 08.07.2012

Využití překládacího vozu nejen na překládání......

Překládací vozy Güstrower GTU 25 jsou v mnoha věcech na trhu vyjímečné. V loňském roce dostaly po několikaletém prodeji nový tvar zásobníku, který jim velice sluší a je praktický. Původ těchto vozů , respektive jejich prvních verzí, pochází z Austrálie. Firma Gustrower na vozech pracovala více jak 8 let, až je dostala do současné podoby.

Jedinný překládací vůz  na trhu ,který je ve standardu nabízen s pneu 650/65-30,5"

Většina konkurenčních překládacích vozů na dvou nápravách je nabízena ve standaerdu na pneumatikách s ráfkem 22,5", některé firmy jsou na ráfek 26,5" a jen několik málo firem umí postavit vůz na velká kola s ráfkem 30,5". Čím větší je kolo , tím menší tlak je vyvíjen na podložku. Větší kiolo má více vzduchu a je možno jeho vnitří tlak upravit na optimální hodnotu okolo 1,8 bar.

S "obutím" souvisí také použitý traktor , který bude s vozem agregován. Čím větší kolo, tím menší potřeba tahové síly. Tím ,že je náklad 25 - 28 m3 rozložen na "čtyři velká kola" a na závěs traktoru znamená optimální podmínky pro dobrou spotřebu soupravy, stabilní jízdu jak na poli tak i na silnici.  Oproti jednonápravovým vozům, které se pyšní ojemem 34 m3 a váhou 6,5 t , je tlak na půdu výrazně nižší (900 mm pneu od kombajnu se musí plnit 5-6 bary).

Pokud platí poučka, že tlak na půdu je 1,2 násobek tlaku v pneu , pak u překládacích vozů Gustrower je tlak na půdu 3 x nižší než u jednonápravového vozu s objemem 34 m3.

Navíc nemusí majitel GTU 25  použít traktor o výkonu 350 k ,ale traktor od 180 do 200 k.

Bohatá standardní výbava vozu GTU 25

V základní výbavě překládacích vozů GTU 25 je velice kvalitní plachta se zavíráním ze zemně a také luxusní čištění zásobníku, které je provedeno do 3 minut. Celé dno zásobníku se u tohoto vozu kompletně otevře a vyčistí.  To je někdy důležitější než objem vozu deklarovaný jako největší na trhu.

Naše firma bude v tomto roce nasazovat jeden překládací vůz GTU 25 u zákazníka ve středních Čechách, kde bude vůz k vidění. V průběhu další fáze žní bude k dispozici dalším zákazníkům,což platí také o období zrnové kukuřice.

 

 

 

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás