Nákupní košík je prázdný

Firma DAMMANN vyrábí postřikovače téměř 50 let

Pondělí 31.10.2016

Zakladatel firmy, pan Herbert Dammann byl původně farmář a službař. V roce 1968 si postavil první postřikovač a to dále určilo směr jeho budoucího působení. V roce 1979 byla oficiálně založena firma Herbert Dammann GmbH, která se naplno zabývala výrobou postřikovačů. V současné době se firma Dammann vyprofilovala na jednoho z největších odborníků na postřikovače na světě. Firma těží především ze svých bohatých zkušeností a inovativnosti, která jí zaručuje náskok před ostatními.

V moderním světě panuje ve všech oborech značná konkurence. Dnešní výrobci zemědělské techniky se musí prosadit v řadě mnoha konkurentů z různých koutů světa, z nichž ne všichni mají rovné podmínky. Některé firmy vyrábí stroje masově a útočí na zákazníky nízkou cenou. Jiné jdou cestou individuálních strojů na přání konkrétního zákazníka. Tou druhou firmou je právě firma Dammann. Jedná se relativně o malou firmu se 130 zaměstnanci a produkcí cca 300 postřikovačů za rok. Ale velkou předností je právě napasování postřikovače na konkrétní podmínky daného zákazníka. To se odráží například v možnosti používání různých kombinací záběrů ramen. Chcete mít sklápěná ramena na 32, 24 a 12 metrů? Není problém! Chcete záběr ramen za pár let zvýšit? Není problém! Taková individualita v masové výrobě prostě možná není.

Další předností firmy Dammann  důraz na maximální preciznost aplikace a na maximální využití postřiku s co nejmenším dopadem na životní prostředí. Frima tak hledá stále nové způsoby jak zvýšit efektivitu práce svých výrobků. Důkazem toho jsou pravidelně získávané medaile z veletrhu Agritechnika. Chcete stroj pracující s terminálem ISOBUS? U Dammannu je to standard. Chcete rozdělit ramena na sekce a každou ovládat samostatně nebo aby se sekce automaticky vypínaly podle navigace? Není problém! Ale proč nejít dále? Což takhle rovnoměrná aplikace v zatáčkách? Každé rameno projíždí zatáčku jinou rychlostí, dávka nemůže být stejná. A co aplikace ve vysokých kulturách? Což takhle rozhrnout porost proudem vzduchu? Nebo vychytávky usnadňující práci obsluze... Osvětlení ramen pomocí diod s označováním překážek. Panoramatický pohled pomocí kamer kolem stroje pro snadnější detekci překážek v provozu.

Seznam by mohl pokračovat dále. Se všemi jednotlivými zvláštnostmi Vás seznámíme. Věříme, že se produktům firmy Dammann bude u nás dařit právě u nejnáročnějších zákazníků. Na začátek Vám přinášíme pár fotografií z návštěvy výrobního závodu firmy Dammann u města Buxtehude nedaleko Hamburku.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás