Nákupní košík je prázdný

Firma Annaburger postavila unikátní hákové nosiče pro nákladní tahače

Pondělí 15.02.2016

Speciální stroje pro nákladní automobily od výrobců zemědělských návěsů jsou v Německu velice populární. Naposledy jsme mluvili o sedlových cisternách, které se v Německu vyskytují velmi často. Tentokráte jsme ale v Annaburgu spatřili opravdový unikát. Jednalo se o speciální hákový nosič za sedlové tahače od firmy Annaburger.

Trh s hákovými nosiči je v Německu velice rozsáhlý, mnohem více než u nás, a hákové nosiče se těší veliké popularitě. Není tedy divu, že se žádají i hákové nosiče za nákladní automobily. Ne každá firma je má v nabídce, a Annaburger se takové výzvy nezalekl. V továrním závodu jsme spatřili dva takové kusy pro službaře z východního Německa.

Podvozek byla LKW klasika Made in Annaburger. Nápravy BPW na vzduchovém odpružení, přední zvedatelná, zadní náběžná, 80 km/h a mohutný páteřový rám. Většinou jsou na tyto podvozky montovány cisterny nebo výtlačná čela Schubmax. Ale konstruktéři z Annaburgu napasovali na podvozek hákový mechanismus firmy Palfinger a na světě je tak první sedlový hákový nosič Annaburger.

Neděláme si iluze, že by se takový stroj dostal do oficiální nabídky. Konec konců hákové nosiče firma Annaburger čas od času vyrobí a viděli jsme je u nich v továrně již mnohokrát. Ale toto jen potvrzuje obrovskou variabilitu, kterou firma Annaburger pro své zákazníky nabízí.

Pokud máte také speciální požadavek, nebojte se o něj s námi podělit.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás