Nákupní košík je prázdný

Dvě cisterny Annaburger HTS 22.27 v ZOD Kámen

Pátek 18.04.2014

Pro podniky na Vysočině jsou typické různorodé podmínky a poměrně silná živočišná základna, případně v kombinaci s bioplynovou stanicí. Množství převezeného materiálu je opravdu značné. To si žádá dopravní techniku s velkým objemem schopnou přepravit obrovské množství materiálu v krátkém čase.

ZOD Kámen hospodaří na cca 3 700 ha půdy. Družstvo krom živočišné výroby provozuje i dvě bioplynové stanice. V současné době používá čtyři stroje od firmy Annaburger. Prvním strojem byl vůz s výtlačným čelem Annaburger HTS 22.17 Schubmax. Jednalo se o první Schubmax v České republice. Vůz je primárně určen pro odvoz velkého množství siláže a senáže, ale poradí si i s obilím či řepkou. Další na řadě byla v roce 2010 cisterna Annaburger HTS 22.27 o objemu 18 m3. Cisterna byla jako první vybavena pneumatikami Michelin Cargo XBib 600/60 R30,5. Samozřejmostí je hydropneumatické odpružení náprav a oje či elektrohydraulické ovládání všech funkcí. Cisterna je vybavena hadicovým aplikátorem o záběru 12 metrů, který je umístěn na tříbodovém závěsu.

O dva roky později byla zakoupena naprosto identická cisterna HTS 22.27 ve stejné výbavě. Jediným poznávacím znamením je provedení v zelené barvě John Deere. Obě cisterny se starají o vývoz kejdy a digestátu z obou bioplynových stanic. Posledním přírůstkem do již tak početné rodiny Annaburgerů bylo kombinované rozmetadlo Annaburger HTS 22.04 s přestavbou na senážní vůz.

Cisterny Annaburger patří mezi nejpopulárnější v ČR. Jejich poznávacím znamením je laminátová nádrž, která je lehká a odolná proti korozi, ale také páteřový rám, který vede pod celou cisternou a pohlcuje veškeré rázy od náprav, které se tak nepřenáší na samotnou cisternu. Výhodou cisteren Annaburger je i možnost připojení různých hadicových či radličkových aplikátorů, ať už napevno, či umístěných v tříbodovém závěsu.

Cisterny Annaburger dodala do ZOD Kámen firma Strom Vysočina, středisko Habry.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás