Nákupní košík je prázdný

Dvanáctimetrový botkový aplikátor Bomech na cisterně Annaburger

Čtvrtek 11.01.2018

Holandská firma Bomech je specialistou na výrobu aplikátorů kejdy. Do povědomí zemědělců v celé Evropě se dostala díky tzv. botkovým aplikátorům. Ty sice připomínají klasické hadicové aplikátory, ale liší se od nich především z hlediska funkčnosti. Zatímco hadicový aplikátor volně rozlévá aplikovaný materiál na povrch, botkový aplikátor vytváří přítlak a tlačí botky na zem, díky čemuž je látka aplikována ke kořenům a neznečišťuje rostliny.

Není divu, že tato technologie pochází z Holandska, kde je kvalitní krmivo pro skot téměř národní prioritou. A senážovat trávu, která byla před pár týdny znečištěna kejdou, je nejen nesmysl, ale zahrávání si se zdravím vlastního stáda. Botkové aplikátory (a samozřejmě i diskové injektory) aplikací ke kořenům (samozřejmě při rozumných dávkách) znečištění rostlin výrazně snižují.

Botkové aplikátory mají navíc tu výhodu, že na rozdíl od injektorů je lze použít jako běžné hadicové aplikátory. Tedy na trávu, na strniště, do porostu, do kukuřice i na kyprou půdu. Jsou tak vysoce univerzální, ale své výhody ukáží především při aplikaci na louky.

Firma Bomech vyrábí několik modelů svých aplikátorů, které se navzájem protínají. Kupříkladu ve 12 metrech lze pořídit aplikátory řady Speedy, Farmer i Multi. Navázjem se liší krom ceny svou robustností, a tedy i hmotností. Rozdíl mezi modely Speedy a Multi je až 600 kg při stejném záběru!

Jsme rádi, že se zákazník rozhodl pro aplikátor Bomech i přes jeho vysokou cenu. Věříme, že investice se velmi rychle navrátí. Pokud i Vás zajímá, jak nejlépe aplikovat kejdu a digestát, neváhejte se na nás obrátit.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás