Nákupní košík je prázdný

Dva tridemy Annaburger v Moutnici

Pondělí 03.11.2014

Výměnné systémy Annaburger patří k nejpoužívanějším v České republice. Je tomu tak pro jejich spolehlivost, značný komfort při výměně nástaveb a díky velmi zajímavým rozměrům, které někdy zahanbí i jednoúčelové konkurenční stroje. Nelze opomenout ani fakt, že na výměnný systém lze nasadit širokou škálu různých nástaveb. Mezi nejpoužívanější patří jednostranné a dvoustranné korby, cisterny s vývěvou, rozmetadla hnoje a překládací vozy. Ale to není vše, pro speciální případy lze dodat plošiny na převoz vaků či balíků, stavební korby, cisterny s čerpadlem, dvě různá výtlačná čela či senážní nástavbu.

Výměnné systémy HTS 29.79 jsou nejpoužívanější třínápravové stroje od Annaburgu. Stále více zákazníků volí třínápravový stroj jako výměnný systém, protože zde je obrovská úspora pořizovacích nákladů díky faktu, že sofistikovaný a drahý podvozek se koupí jen jednou. A praxe ukazuje, že třínápravový stroj bez kvalitního odpružení nemá smysl. Annaburger dodává třínápravové výměnné systémy pouze na hydropneumatickém odpružení. Pro mnoho případů lze doporučit nucené řízení náprav pro snažší couvání i jízdu vpřed. V základní ceně (stejně jako u tandemů) je i kompletní elektrohydraulické ovládání celého systému.

V Moutnici zakoupili první výměnný systém HTS 29.79 v roce 2004. Jedná se ještě o provedení s kloubovou nápravou. Stroj má dvě nástavby, a to korbou o objemu 32 m3 a rozmetadlo hnoje s délkou ložné plochy 7,5 m a rozhozem 24 metrů. Novější výměnný systém byl zakoupen v roce 2011, má již hydropneumatické odpružení náprav a oje a ke korbě byly pořízeny i rozmetadlo a cisternová nástavba o objemu 21 m3. Pneumatiky mají oba výměnné systémy schodné - 560/60 R22,5.

Oba výměnné systémy jsme zachytili na jaře při sklizni vojtěškové senáže. Agregovány byly s traktory Case Magnum 340 a dopravovaly senáž k vakovači, kvůli čemuž neměly nasazené senážní nástavky.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás