Nákupní košík je prázdný

Druhá cisterna Annaburger jezdí ve Velkém Týnci

Pátek 20.02.2015

V létě roku 2013 jsme do společnosti AGRA Velký Týnec dodali největší třínápravový výměnný systém Annaburger, model HTS 33.79 s dvoustrannou korbou a cisternou o objemu 24 m3 s 12m hadicovým aplikátorem. Výměnný systém vyřešil poměrně velkou část dopravy ve společnosti, která provozuje vlastní bioplynovou stanici a o druhou bioplynovou stanici se stará spolu s dalšími subjekty.

V loňském roce se společnost posílila o třínápravový návěs Krampe Big Body 900S. Jelikož byl velmi chválen hydraulicky odpružený podvozek z tridemu Annaburger, i nucené řízení náprav a pneumatiky Michelin, tak se tridem Krampe vybavil úplně stejně. S objemem 44 m3 se jedná o monstrózní návěs, který nahradil 2 - 3 starší návěsy.

V druhé polovině roku společnost zakoupila ještě dvounápravovou cisternu HTS 22.27 o objemu 18m3. Tato cisterna měla sloužit jednak jako dovoz vody k postřikovači, a také jako záložní cisterna pro vývoz digestátu. Cisterna má osvědčenou kloubovou náběžnou nápravu a hydraulicky odpruženou oj. Samozřejmost je nerezová sada na převoz DAMu (kterou mimochodem má i cisterna na výměnném systému), jelikož i samotný digestát je v dlouhodobém horizontu rizikový materiál z hlediska koroze, dále byla cisterna vybavena elekotrhydraulickým ovládáním, aby se v budoucnu dala agregovat s hadicovým aplikátorem a nasávací rukou o průměru 200 mm. Po vzoru tridemů se i zde zakoupily pneumatiky Michelin 600/55 R26,5. Zajímavostí je i silnější vývěva Jurop o výkonu 14 200 l/min, která byla dodána na speciální přání zákazníka.

Cisternu zachytil náš věrný zásobovatel fotografií v okolí Velkého Týnce, Pavel Navrátil, jemuž za hezké fotky děkujeme. Cisterna právě vyvážela digestát a aplikovala jej na poli. Agregována byla s traktorem JCB Fastrack 3220. Zajímavostí je použití speciální rozstřikovací koncovky Moscha.

Cisternu dodala do Velkého Týnce společnost Agrotrans Otice s.r.o. se sídlem ve Štáblovicích u Opavy, náš partner v regionu střední a severní Moravy.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás