Nákupní košík je prázdný

Další kejdový samochod zásobovaný přívoznými cisternami Annaburger...

Pondělí 16.03.2015

Cisterna holandského výrobce je opravdovým speciálem na kejdu. Vyznačuje se mnoha technickými prvky, které jsou nevídané u běžně dodávaných strojů, například roztahovatelnou nápravou. Stroj je převážně vyráběn pro německý trh, omezeně i pro holadnský, kde je ale takový stroj příliš velký. Bohatou výbavu podtrhuje také značná pořizovací cena. V době aplikace byla cisterna vybavena botkovým aplikátorem Bomech o záběru 12 metrů.

Samotná cisterna však postrádá smysl bez dostatečného přívozu. V době aplikace byla souprava zásobována čtyřmi přívoznými cisternami, z nichž dvě byly cisterny Annaburger HT 24.27 o objemu 21 m3. I když kubatura aplikátoru je identická, často ani není veškerý objem vyčerpán a kubatura přívozné cisterny je dostatečná. Díky pokrokovému sledování techniky u zákazníka, kde probíhala aplikace, se nám podařilo dozvědět zajímavá data o spotřebách paliva na kubík, kde se prokázalo, že objem přívozné cisterny je spíše vedlejší faktor. Důležitější byly faktory ovlivňující spotřebu traktoru, tedy  typ převodovky, výkon motoru, ale i hmotnost cisterny a obutí.

Přívozné cisterny Annaburger jsou v České republice velice populární. Počet prodaných cisteren se pomalu blíží padesátce. Víceméně každý samochodný aplikátor kejdy v ČR u sebe používal či používá přívozné cisterny Annaburger. Výraznou výhodou přívozných cisteren HT 24.27 je skvělý poměr cena vs. výkon, což zajišťuje nízké náklady na převezený a tudíž i aplikovaný kubík. Proti klasickým návěsným cisternám se tato cisterna vyznačuje nízkou hmotností, což se opět promítá do spotřeby paliva.

I když firma Annaburger nabízí již přívozné cisterny o objemu 24 a 27 m3, tak klasické "jednadvacítky" budou hrát stále velkou roli v přívozu kejdy v ČR. Tyto cisterny se také postupně rozšiřují do segmentu dovozu vody a DAMu k postřikovačům.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás