Nákupní košík je prázdný

Další cisterna Annaburger HTS 33.27 ve společnosti Mydlářka a.s.

Středa 16.07.2014

Cisterny Annaburger HTS 33.27 mají velice bohatou základní výbavu. Objem 24 m3, hydropneumaticky odpružené nápravy a oj, nucené řízení náprav, zvedatelná náprava, K 80, komfortní elektrohydraulika, 10t nápravy BPW. To vše je v základní ceně cisterny! Oba stroje v Mydlářce jsou navíc doplněny o vzduchové míchání, stranový a horní otvor, dvanáctimetrový hadicový aplikátor s řezacími hlavami Dosimat a cisterny jsou obuty do penumatik Michelin Cargo Xbib 650/65 R30,5.

Výbavu cisterny může leckdo považovat za celkem chudou. Vždyť se najdou tridemy v České republice s bohatší výbavou, většími pneumatikami, širšími aplikátory a dalšími prvky. Ale vždy platilo, že v jednoduchosti je síla. A i dle vyjádření řidičů, je taková výbava ideální. Pneumatiky 650/65 R30,5 jsou přijatelné velikosti. Cisterna se na poli tolik neboří, ale zároveň je přijatelná šířka stroje a opotřebení pneumatik na cestě. Širší kola jsou dražší, trpí více nápravy a je větší valivý odpor při cestách na silnici. 12m hadicový aplikátor je dle slov obsluh někdy až příliš. Původní cisterny měly devítimetrové. Je nutné vzít v potaz, že cisterny tráví hodně času na nerovných silnicích, kde složité hadicové aplikátory velmi trpí. Pole jsou v oblasti Benešova také kopcovité, a použití například 24m aplikátorů je tady téměř nemožné. Rozhodně se to za tu cenu nevyplatí. 

V Mydlářce dlouhou dobu používali výměnný systém HTS 22.79 s cisternou o objemu 18 m3 a tři tridemy HTS 29.27 o objemu 21 m3. Starší cisterny byly postupně nahrazovány a dnes v Mydlářce zbyly tři Annaburgery. Poslední HTS 29.27 a dvě HTS 33.27. Ostatní cisterny byly přesunuty do podniků v rámci holdingu Rabbit Trhový Štěpánov.

Cisterna HTS 33.27, která byla uvedena do provozu v loňském roce, vyaplikovala za rok odhadem 40 000 m3 kejdy a digestátu. Obsluha si pochvaluje především skvělé jízdní vlastnosti díky nucenému řízení náprav. Obě cisterny jsou agregovány s traktory Fendt 828 Vario. Obě cisterny dodala a servisuje firma Daňhel Agro a.s. ze svého střediska ve Lbosíně.

Přejeme společnosti Mydlářka a.s. mnoho spokojenosti s cisternami Annaburger.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás