Nákupní košík je prázdný

Cisterna Vakutec VA15000 s aplikátorem Rollstop pracuje ve společnosti VOD Vodňany

Pondělí 09.04.2012

Ideální cisterna pro hnojení v porostu

Cisterny Vakutec jsou obecně velice lehké, ale tento typ VA 15000 ECO Line je ještě lehčí. Přispívá k tomu speciální konstrukce cisteren Vakutec a velice lehké hadicové aplikátory Rollstop. Výhodou těchto lehkých aplikátorů je nízká hmotnost (jen 600 kg oproti 1200 kg u konkurence), malý záběr při přepravě, kdy hadicák nepřesahuje obrys cisterny. Hadice jsou flexibilní a rolovatelné,což má vliv na aplikaci kejdy v porostu. Výška hadic při aplikaci se dá nastavit zvednutím nebo spuštěním celého rámu hadicového aplikátoru. Při nárazu ramen například na překážku, kterou může být sloup,se rameno na pružině ohne a následně ho obsluha vrátí do pracovní polohy.

Dávkování kejdy ....

Cisterny Vakutec jsou vyráběny pro zákazníky, kteří chctějí využít potencionál kejdy nebo fugátu, to znamená, že chtějí s kejdou hnojit a né ji recyklovat. Z tohoto důvodu používá firma vakutec kombinaci vysoko položených dělících hlav Vogelsang s možností dávkování kejdy pomocí šoupěte v průběhu aplikace. Díky nízké hmotnosti cisteren je možno aplikovat kejdu jak v porostu obilovin, řepky, tak i v porostu kukuřice. Flexibilní konce hadic nepoškozují porost plodiny a dají se výškově nastavit tak, aby byla kejda aplikována v širokých páscích a dobře se vsakovala.

Nízké těžiště a nízká hmotnost

K charakteristickým vlastnostem cisteren Vakutec patří nízké těžiště , dobrý pohyb po svažitém terénu, možnost objednání speciální výbavy pro práci na svahu a také nízká hmotnost cisterny. To umožňuje zákazníkovi zapojit k cisterně malý traktor s nízkou spotřebou. 

 Zkušenosti našich zákazníků s "optimální" velikostí traktorů a nízkou spotřebou jsou velice pozitivní. Spotřeba a opotřebení dílů jsou totiž vedle ceny cisterny jedním z nejdůležitějších faktorů pro porovnávání.

Po rozsáhlém výběru se pro naší značku Vakutec rozodla i společnost VOD Vodňany, která agreguje cisternu s traktorem Case IH CVX 190 k, který je ideální do dopravy. Po více jak půlročním provozu jsou ve Vodňanech s Vakutecem spokojeni.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás