Nákupní košík je prázdný

Cisterna Annaburger HTS 33.28 pro německého zákazníka

Pátek 12.04.2019

Při naší nedávné návštěvě výrobního závodu firmy Annaburger jsme na place viděli fungl novou cisternu Annaburger HTS 33.28 pro německého zákazníka. Výbavou cisterna plnila řekněme "německý standard", který ale stále v ČR nenacházíme.

Objem cisterny byl 27 kubíků, což nelze říct, že by bylo pravidlem v Německu. Podvozek je u této cisterny již v základu hydraulicky odpružen a je standardně vybaven nuceným řízením náprav. Na cisterně bylo příplatkové provedení nuceného řízení přes potenciometr a elektroniku, což výrazně snižuje sílu potřebnou pro pohnutí táhla. Jako pneumatiky byly použity BKT 710/50 R30,5.

Cisterna je ve standardu vybavena čerpadlem Vogelsang o výkonu 5 430 l/min. Zajímavý byl hydraulický pohon čerpadla, který je u traktorových cisteren zřídka vídaný a muselo to být speciální přání zákazníka. Pro plnění stroje sloužila vysoká nasávací ruka vpravo vpředu. Samozřejmostí německých cisteren je použití průtokoměru a s tím související regulace aplikační dávky podle pojezdové rychlosti. Bez této výbavy se aplikační cisterna v Německu de facto neprodá.

Cisterna měla čtyřbodový závěs a bylo jasné, že je připravena na montáž velkého aplikátoru. V Německu se používají buďto aplikátory Vogelsang o záběru 21 a více metrů, nebo stále častěji skvělé botkové aplikátory Bomech o záběrech 15 až 24 metrů (v nabídce jsou i větší). Agregace takové cisterny s kypřiči není překvapivě tak častá u službařů, spíše to je řešení pro podniky.

Opět jsme viděli, že Annaburger patří ve výrobě cisteren k naprosté špičce a nabízí vysokou přidanou hodnotu oproti konkurentům především díky skvělému podvozku a velice lehké a odolné sklolaminátové nádrži.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás