Nákupní košík je prázdný

Bioplynová stanice firmy Budissa Bag na cukrovku a řízky krátce před dokončením

Pondělí 06.02.2012

Zpracování cukrovky a řízků v bioplynové stanici Budissa Bag

Firma Budissa Bag je známým propagátorem využívání cukrovarnických řízků ve výživě mléčného skotu. V poslední době se cukrovarnické řízky a celá cukrovka začíná využívat také jako substrát pro bioplynové stanice. Díky stavbě nové bioplynové stanice o výkonu 260 kW chce firma Budissa Bag ukázat svým zákazníkům nové možnosti skladování "nových" substrátů ve vaku Budissa Bag, beze ztrát a s vysokým profitem.

V Kleinbautzenu se bude využívat odpadní teplo k vytápění výrobních hal a dílen.

Zařízení pro drcení substátů Vogelsang Quick-Mix

Při prohlídce ještě nedokončené bioplynové stanice, která ale v době naší návštěvy již najížděla do provozu, jsme měli možnost vidět zařízení, které by mohli využít také v řadě bioplynových stanic u nás. Právě tam, kde se používají substráty jako je hnůj, travní senáž nebo celá cukrovka je třeba materiál zamíchat, podrtit a následně dokonale rozmělnit. k tomu slouží zařízení Quick-Mix do kterého je přiváděna hmota od stacionárního míchadla a zároveň z fermentoru sem jde kejda. V zařízení je vše dokonale rozmělněno, kejda usnadňuje rozmělnění materiálu, který je následně lépe využit pro výrobu bioplynu.

Pokud vás zařízení do firmy Vogelsang zajímá, nebo by jste chtěli vidět jak pracuje bioplynová stanice na celou cukrovou řepu a cukrovarnické řízky, zavolejte nám, rádi vám sjednáme prohlídku této stanice.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás