Nákupní košík je prázdný

Astur Straškov aplikuje hnojiva s novým Güstrowerem

Čtvrtek 30.04.2015

Původní Güstrower D057 jezdil ve Straškově od roku 2008. Na tu dobu to bylo velice pokrokové rozmetadlo s velkým objemem a kvalitním rozmetáním. Po šesti letech provozu vyvstala potřeba po rozmetadle novém. Do hledáčku se připletlo naše předváděcí rozmetadlo Güstrower GDK 7.000, které bylo vystaveno na výstavě Techagro v Brně v dubnu 2014.

Rozmetadlo GDK 7.000 bylo ve velice pěkné výbavě, právě pro potřebu výstavy. Základní objem 7 m3 byl navýšen 450 mm vysokými nástavky až na 11 m3. Rozmetadlo bylo vybaveno širším rozchodem 2,25 m a pneumatikami Alliance 650/65 R30,5. Takto je rozmetadlo stavěno především pro hnojení brzo na jaře v porostu a pak pod kukuřice či na strniště po sklizni. Pro aplikaci ve vzrostlém porostu se volí pneumatiky jiné.

Güstrower byl dále vybaven rolovací plachtou, parabelicky odpruženou nápravou, koulí K 80 a hydraulicky ovládaným hraničním hnojením. Nechybělo H - rozmetací ústrojí pro aplikaci močoviny na velké záběry. Rozmetadlo bylo tedy doslova nadupané, chyběly jen tenzometrické váhy a na předvádění nevhodné ISOBUS ovládání. Rozmetadlo bylo dodáno do Straškova před létem roku 2014. Staré rozmetadlo D057 zůstalo a ve špičkách se také účastní aplikace hnojiv.

Rozmetadlo jsme zachytili na jaře při regeneračním hnojení, agregováno bylo s traktorem John Deere 7530. Aplikační záběr byl 36 metrů a takto rozmetadlo zvládne pohnojit až 300 hektarů za den. Nutno připomenout, že pole v okolí Straškova jsou opravdu obrovská. Souprava se jezdila plnit na středisko, řidič se sám naložil pomocí manipulátoru Merlo. Jeden člověk tak zvládne velkou část aplikace minerálních hnojiv s excelentím výkonem a kvalitou.

Věříme, že rozmetadlo Güstrower i další stroje od nás budou ve Straškově pracovat ku spokojenosti řidičů i vedení firmy.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás