Nákupní košík je prázdný

Aplikační linka s přívoznými cisternami Annaburger

Sobota 26.01.2013

Agroslužby Žďár nad Sázavou a.s. provozují dva samochodné aplikátory kejdy na podvozcích traktorů Claas Xerion 3800 Saddle Trac. Často jsou k dovozu použity přívozné cisterny Annaburger HT 24.27. Stálý přísun kejdy či digestátu je naprosto nezbytný pro vysoké denní výkony aplikátoru. Díky dělené dopravě je také možno použít speciál s relativně malým objemem, který se hodí pro aplikaci v porostu kukuřice. Přívozné cisterny HT 24.27 mají rám dimenzovaný především pro cesty po silnici. Spolu s laminátovou cisternou je to předpokladem velice nízké hmotnosti. Menší hmotnost dovoluje použít traktor s relativně nižším výkonem motoru a je jedním z předpokladů pro nižší spotřebu paliva. Standardní pneumatiky na cisterně mají rozměr 560/60 R22,5 a na silnici mají menší valivý odpor než pneumatiky s ráfkem 26,5 palce. Ale cisterna s tímto obutím se může pohybovat po souvrati s minimálními problémy, narozdíl od cisteren s ryze silničním obutím.

Fotografie jsou z jarní aplikace kejdy v porostu kuřice u Žďírce nad Doubravou. Dovoz kejdy na vzdálenost 6 kilometrů zajišťovaly tři přívozné cisterny HT 24.27 a výměnný systém Annaburger HTS 29.79 s cisternovou nástavbou o shodném objemu 21 m3. Pokud by vývoz a aplikaci zajišťovala pouze jedna aplikační cisterna, denní výkon by byl mizivý. Takto mají zemědělci jistotu, že jejich zásoba kejdy bude vyvežena v optimální době a ještě si přihnojí zasetý porost kukuřice, to vše ve vysoké kvalitě.

Přečerpávání kejdy probíhá pomocí tzv. Andock systému. Aplikátor se nasávacím ramenem přisaje na gumový trychtýř umístěny vzadu na cisterně a obsluha cisterny jen otevře příslušné šoupě. Vše probíhá bez nutnosti vystoupení z kabiny a jakékoliv manipulace s hadicemi. Tato eliminace ztrátových časů jen dále zvyšuje denní výkonnost celé linky, nemluvě o komfortu pro řidiče obou strojů. Důležitým prvkem u přívozné cisterny je schopnost otočit se na poli nebo na omezeném prostoru, díky přední zatáčecí nápravě s točnou. I když nákladní automobil by mohl přivést více materiálu a rychleji, je problém najít u každého pole dost místa, kde by se taková souprava mohla bezpečně otočit.

Přívozné cisterny HT 24.27 mají mnohem širší využití než pouhý přívoz materiálu. Někteří zákazníci je využívají pro zásobování postřikovače vodou či DAMem. Jinde slouží pro samotnou aplikaci rozstřikem nebo pomocí hadicového aplikátoru. Pokud Vás přívozné cisterny zajímají, kontaktujte nás!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás