Nákupní košík je prázdný

Zemědělské družstvo Bělčice aplikuje digestát pomocí aplikátorů Bomech

Úterý 14.03.2023

Botkové aplikátory holandské firmy Bomech se těší v České republice čím dál větší popularitě. Na cisternách Anaburger se objevují stále častěji. Důvodem je jejich skvělá robustní konstrukce a zároveň vynikající kvalita práce téměř za všech okolností. Skvělou práci odvádí na loukách, kde ukládají materiál ke kořenům a nešpiní rostliny. Na čerstvé podmítce rozhrnují zeminu a aplikovaný materiál mírně zapravují. Na strništi s rozdrcenou slámou po průjezdu aplikátoru zvířená sláma často materiál zakryje. A v případě potřeby lze aplikátor mít přizvednutý.

Na cisternách Annaburger jezdí zatím výhradně aplikátory Farmer, které jsou skvělým kompromisem mezi cenou a výkonem. Aplikátory Farmer se vyrábí v záběrech 12 a 15 metrů, přičemž menší aplikátor lze dodatečně rozšířit, což je významný faktor v dnešní době, kdy se stroje objednávají dlouho před tím, než je na ně znám zákazník. Vzdálenost botek aplikátoru je 25 cm a dle záběru má 48 nebo 60 hadic. Důležitým prvkem aplikátorů Farmer je systém kyvného odpružení, který pomáhá kopírovat nerovnosti terénu. Tímto systémem se aplikátory Bomech liší od konkurence, kde je kopírace velmi omezená.

Druhý dodaný aplikátor Bomech Farmer byl vybaven vlastním ovládáním I - Control, kde jsou soustředěny všechny funkce aplikátoru. Toto ovládání u cisteren Annaburger není potřeba, protože se celý aplikátor ovládá na elektrohydraulice cisterny, ale cisterna Veenhuis elektrohydrauliku neměla. Firma Bomech je zvyklá montovat své aplikátory na různé cisterny a má velmi rozsáhlou sbírku různých mezikusů, díky kterým se aplikátor k cisterně přimontuje. Pracovníci Zemědělského družstva Bělčice odvedli skvělou práci při montáži aplikátoru a celá souprava byla včas připravena na jarní vývoz bioplynové stanice.

Cisterny Annaburger i Veenhuis jsme zachytili při vyvážení digestátu na začátku března. Výborné zkušenosti s aplikátory Bomech v Bělčicích nás velmi těší. Oba aplikátory i cisterna Annaburger byly do Bělčic dodány ve spolupráci s firmou Daňhel Agro a.s.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás