Nákupní košík je prázdný

ZD Mříčná - Peřimov má nový výměnný systém Annaburger

Čtvrtek 01.10.2015

V Mříčné letos zakoupili výměnný systém Annaburger HTS 20B.79 s korbou a rozmetací nástavbou. Rozhodnutí předcházela zkouška našeho předváděcího návěsu při sklizni silážních kukuřic o rok dříve, kde se prokázalo, že hydropneumatické odpružení náprav je ta správná volba pro svažité pozemky, a také pro bezpečnou agregaci s traktorem John Deere 7820. A jelikož Annaburger je jeden z mála výměnných systémů, který nabízí takovou výbavu, byla volba jasná.

Výměnný systém je tedy hydropneumaticky odpružen, což přispívá nejen k jistější jízdě na svahu, ale také snižuje rázy, které by mohly být přenášeny na traktor. Řádně dimenzované brzdy zajišťují snadné zastavení i s těžkým nákladem, což dále podporuje agregaci s relativně slabším traktorem. Stroj je obut do pneumatik Michelin Cargo XBib 560/60 R22,5, má standardně dodávanou zvedatelnou nápravu, zadní nápravu náběžnou i hydraulicky odpruženou oj.

Dodaná korba má při délce 6,5 m a výšce bočnice 1,6 m objem 23,5 m3. Tento objem je pro potřeby sklizně silážní kukuřice či senáže dále navýšen pomocí 550mm vysokých nástavků. Rozmetací nástavba má délku 6,3 m a bočnice jsou 1,4 m vysoké, pokud započteme i kompostovací nástavky. Rozmetací ústrojí má dva frézovací válce a rozmetací kotouče se šesti lopatkami, které se společně starají o perfektní nadrobení a rozhoz rozmetaného materiálu. Samozřejmostí je i hydraulická mezistěna.

Výměnný systém bude sloužit k rozmetání hnoje, vožení senáží, siláží a obilí. První provozní zkušenosti ukazují, že hydropneumatické odpružení byla správná volba a traktor v této agregaci nemá problém. Jsme rádi, že výměnný systém pracuje ke spokojenosti majitele i v těchto náročných podmínkách a přejeme ZD Mříčná - Peřimov dlouhodobou spokojenost s novým Annaburgerem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás