Nákupní košík je prázdný

ZD Dolany provozují již druhou cisternu Annaburger HTS 22.27

Pondělí 11.04.2022

První Annaburger přišel do ZD Dolany v roce 2000 a jednalo se o výměnný systém HTS 20.79 s korbou a rozmetadlem. O dva roky později následoval druhý výměnný systém s korbou a plošinou, na kterou byla dodělána míchací stanice na postřiky. Poté následovala 10 let dlouhá pauza, než si nově postavená bioplynová stanice žádala cisternu na vývoz digestátu, čehož se zhostila cisterna HTS 22.27 o objemu 18 kubíků. Následující rok přišla posila v podobě návěsu HTS 22.12 a zatím poslední Annaburger - cisterna HTS 20M.27 - dorazila v roce 2017.

Jelikož cisterna HTS 22.27 na podzim oslavila 9 let, bylo jasné, že bude potřeba cisterna nová, která té starší uleví. Středisko Lhota pod Hořičkami je poměrně vysoko položené a nelze vždy počítat s optimálním průběhem jara. Proto bylo rozhodnuto o koupi druhé cisterny HTS 22.27 o stejném objemu. Podvozkově nebylo o čem uvažovat. Hydraulické odpružení se osvědčilo na původní cisterně, stejně jako pneumatiky Michelin 600/60 R30,5. Novinkou bylo elektronické nucené řízení, které umožňuje narozdíl od hydraulického zvedat přední nápravu. Cisterna tak může v budoucnu pracovat i s těžším diskovým injektorem, což by bez zvedatelné nápravy bezpečně nešlo.

Jako aplikátor byl zvolen hadicový aplikátor Vogelsang o záběru 12 m, připevněný přes čtyřbodový závěs. K nasávání slouží nasávací ruka NW 200 s turboplněním. Cisterna byla i vybavena andockem NW 200 vzadu na cisterně a může tak přivážet k samochodnému aplikátoru kejdy, který občas zavítá na službu.

Těší nás tak dlouhá a úspěšná spolupráce se ZD Dolany a přejeme mnoho bezproblémově vyvezených kubíků s cisternami Annaburger!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás