Nákupní košík je prázdný

Začátek žní v Maďarsku s návěsy Krampe Big Body 900

Pondělí 30.06.2014

Návěsy Krampe není potřeba představovat... Jejich počet v ČR se brzy přehoupne přes číslo 200. Model Big Body 900 je největší sklápěcí návěs, který firma Krampe vyrábí. Délka korby je 9 metrů, základní objem činí 30 m3, s nástavky se lze vyšplhat až na 43, resp. 47 m3. Základem vozu je masivní nosný rám o rozměrech 300 x 200 mm. Parabolicky odpružené nápravy mají ve standardu nosnost 36 tun, nápravy ADR či BPW mají nosník 150x150 mm a brzdy mají rozměr 420 x 180 mm. Tyto údaje jsou naprosto zásadní pro dlouhou životnost stroje a dobré jízdní vlastnosti celé soupravy.

Vůz lze krom parabolického odpružení vybavit i vzduchovým odpružením, které je vhodné pro komfortní jízdu na silnicích, ale do těžkého terénu a hlavně na svahy se moc nehodí. Ve všech oblastech použití je vynikající hydropneumatické odpružení, které zajišťuje stabilitu na svahu i skvělé jízdní vlastnosti. Doporučujeme i pořídit nucené řízení náprav, které opět zlepšuje jízdní vlastnosti soupravy a umožňuje couvání celého vozu jiným než přímým směrem. Na vůz lze nasadit různé rozměry pneumatik od různých výrobců. Naše doporučení již tradičně směřuje k pneumatikám Cargo XBib od Michelinu.

Na fotografiích jsou zachyceny tři soupravy traktorů Fendt 936 Vario a barevně sladěných návěsů Krampe Big Body 900. Soupravy odvážely ozimý ječmen od čtyř kombajnů Claas Lexion. Fotografie byly pořízeny pár kilometrů jižně od Balatonu... Za poskytnutí fotografií velmi děkujeme Janu Schusserovi, fotografovi portálu Farmweb.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás