Nákupní košík je prázdný

Za agrotrucky lze použít i sedlové návěsy "Agrar" od firmy Annaburger

Pátek 27.05.2016

"Agrar" návěsy se vyrábějí ve dvou velikostech. Model TS 28.28 má objem 24 m3, zatímco model TS 31.28 má 27 m3. Oba lze agregovat s jednonápravovou dolly a táhnout je traktorem. Návěsy lze vybavit podobně, jako klasické sedlové cisterny. Možné je dodat stroj s čerpadlem Vogelsang VX 186-260Q s výkonem 5 430 l/min. Menší návěs lze za příplatek vybavit zadní náběžnou nápravou, větší návěs ji má ve standardní výbavě. Cisternu lze osadit různými pneumatikami, od silničních 385/65 R22,5 až po 560/60 R22,5, u kterých však nelze dodat náběžnou nápravu. Z tohoto důvodu může větší cisterna mít pouze pneumatiky 445/65 R22,5. Vzduchem odpružený podvozek je standard.

Cisterna je standardně dodávaná se schválením na rychlost 40 km/h. Za příplatek lze cisternu dovybavit na schválení 60 nebo 65 km/h. Z důvodu české legislativy není v ČR mezi 60 a 65 km/h žádný smysluplný rozdíl vyjma těch 5 km/h navíc. V případě 65 km/h má cisterna ABS a ochranu proti podjetí. V takové konfiguraci lze pak cisternu úspěšně táhnout agrotruckem, který má většinou také rychlost sníženou na 60 či 65 km/h.

Firma Annaburger od začátku koncipovala tento stroj jako vysoce multifunkční, a tedy aby se dal agregovat jak s traktorem, tak s nákladním automobilem či agrotruckem. Málo cisteren na trhu něco takového dokáže. Obrovskou výhodou je pořizovací cena proti ryze silniční sedlové cisterně. "Agrar" návěs také není možné dodat v provedení 80 km/h, což je u sedlové silniční cisterny základ. Ale právě pro agregace traktor/agrotruck je 65 km/h postačující. Zákazníci pak jistě ocení i malé rozměry cisterny a tedy poměrně slušné manévrovací schopnosti celé soupravy.

Jedním z podniků v Německu, který tyto "agrar" návěsy provozuje, je Agrarservice Kitzen u Lipska. Dvě cisterny jsou agregovány s tahači Mercedes Arocs, nebo jsou spojeny s dolly a taženy traktory. Flexibilita takových souprav je velmi vysoká. Pro více informací o návěsech "agrar" nás neváhejte informovat.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás