Nákupní košík je prázdný

Výstava AGRA v Lipsku nalákala velké množství zákazníků i vystavovatelů

Pondělí 02.05.2022

Pro Annaburger je trh východního Německa naprosto zásadní a dalo by se říci, že tam dominuje. V Lipsku firma vystavovala tři stroje. Jednalo se o rozmetadlo HTS 24.04 na boogie nápravě, které je populární nejen ve východním Německu, ale v celé východní Evropě. Parametry tohoto rozmetadla patří ke špičce na trhu, především délka korby 6,8 m je to, co způsobuje konkurenci vrásky. Dále byl vystaven nový typ překládacího vozu HTS 24.16, který bude ve východním Německu velmi populární především díky své velikosti 32 kubíků, kdy smazává rozdíl mezi tandemy a tridemy. Posledním vystavovaným strojem byla sedlová cistern 38.28 na podvozku Börger. Tato cisterna s objemy 28,5 a nebo 30,5 kubíků je rekordmanem na trhu s vlastní váhou již od 6 tun.

Firma Dammann je populární po celém Německu, ale velké lány ve východní části jsou předurčené pro velké postřikovače, ve kterých Dammann dominuje. A v Lipsku posunul laťku o kus dále. Představil třínápravový postřikovač tažený traktorem s nádrží o objemu 20 000 litrů a s rameny o záběru 42 metrů. Vzduchem odpružený podvozek má nucené řízení náprav. Tento postřikovač posunul velikost tažených postřikovačů zas na jiný level. Druhý vystavovaný stroj nepoutal tolik pozornosti, ale zajímavý rozhodně byl. Dvounápravový samochod DT 2800H S5 byl vybaven nádrží se dvěma komorami a dvojím vedením. Takže byl schopný aplikovat dva různé postřiky naráz. K tomu sloužily i speciální kamery před rameny, které lokalizují plevele a aplikují precizně herbicid jen na zasažené místo. Tato technologie je na začátku, ale nikdo nepochybuje, že vývoj směřuje tímto směrem.

Firma Krampe předvedla na svém stánku klasiku. Návěs Big Body 700S patří ke stálicím výrobního programu a jedná se o jeden z nejprodávanějších modelů. Druhý vystavovaný stroj byl stavební návěs HP 20. Zde není vůbec pochyb o superlativech. Tento model naprosto dominuje trhu se stavebními návěsy v Německu a je to suveréně nejprodávanější stavební návěš od Krampe. Svými parametry se hodí do většiny podmínek a svou spolehlivostí si vydobyl skvělé renomé na stavbách nejen v Německu.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás