Nákupní košík je prázdný

Výměnný systém Annaburger také na čtyřnápravová nákladní auta

Úterý 04.03.2014

Doprava pomocí nákladních automobilů má své výhody. Především při větších dopravních vzdálenostech je ekonomika výrazně lepší než u traktorové dopravy. Díky faktu, že v zemědělském provozu se dopravní prostředky pohybují často ve velmi stísněným prostorách, se nikdy naplno neprosadily velké soupravy se sedlovými návěsy. Samotná nákladní auta většinou nemívala dostatečně velké nástavby, aby držela krok s rostoucími nároky na dopravní výkonnost. Ale toto se pomalu začíná měnit a výrobci přicházejí s novými způsoby, jak na nákladní auta umístit nástavby srovnatelné s traktorovými návěsy.

Doménou dopravy pomocí nákladních automobilů však stále zůstane silnice. Nákladní auta vybavená silničními pneumatikami jsou vysoce nevhodná pro pohyb po poli ať už z hlediska spotřeby paliva, tak samozřejmě utužení půdy. I při použití "flotačních pneumatik" se nikdy nedosáhne takových parametrů, kterými disponují traktorové návěsy. Ale pomocí různých systémů a variant lze dosáhnout různých kompromisů a samozřejmě vždy záleží na požadavcích a očekávání vlastníka soupravy.

Firma Annaburger se zabývá výrobou nástaveb a silničních návěsů již dlouhou dobu. Nedávno jsme představili výměnný systém na bázi sedlového návěsu a dnes Vám přinášíme další novinku, která má větší prodejní potenciál v podmínkách České republiky - výměnný systém nástaveb na čtyřnápravové nákladní auto.

Nákladní auto (zde Iveco) bylo opatřeno speciálním mezirámem, na kterém jsou udělané úchyty nástaveb a také pístnice, které zvedají nástavby při výměně. První nástavba je cisterna s vývěvou o objemu 19 m3. Nástavba je vybavena zadním Andockem pro plnění cisteren či samochodných aplikátorů kejdy. Díky konstrukci ze sklolaminátu je cisterna velmi lehká oproti plechovým cisternám, což je u nákladního automobilu velmi důležité, protože doslova každý kilogram váhy navíc se počítá.

Druhou nástavbou je dvoustranná korba o délce 7,75 m a výšce bočnice 1,8 m. Objem je 32 m3 a tato korba je známá z třínápravových výměnných systémů Annaburger. Korba je opatřena i bočním usměrňovacím plechem.

Takovýto výměnný systém by pasoval na jakoukoliv značku nákladního auta. Lze uvažovat i o třínápravovém autě a menších nástavbách. Při zajištění pohonu by se dala udělat i rozmetací nástavba na hnůj. V případě zájmu či jakýchkoliv dotazů kontaktujte nás nebo své regionální prodejce.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás