Nákupní košík je prázdný

Výměnný systém Annaburger HTS 29.79 pracuje již 7 let v Bohuňovicích

Úterý 12.02.2013

Regulace tlaku vzduchu v pneumatikách umožňuje za jízdy pomocí kompresoru dofukovat či upouštět vzduch z pneumatik podle potřeby. Při jízdě na poli je možno pracovat s nízkým tlakem 1,5 - 2 bary, zatímco při přejezdech na silnici se pneumatiky nafoukají až na 4 bary. Tím je vždy zaručen optimální valivý odpor a dochází k výrazné úspoře spotřebovaného paliva. Na příznivý valivý odpor poukazuje i fakt, že výměnný systém pracuje s traktorem Fendt 924 Vario o výkonu 240 koní.

Od řidiče soupravy jsme získali provozní data za rok 2011. Souprava za celý rok vyvezla přes 24 000 kubíků kejdy a digestátu, z nichž více jak 20 000 kubíků bylo zapravováno radličkovým kypřičem. Toto by bylo velice pěkné číslo i na jednoúčelovou cisternu, ale výměnný systém Annaburger nabízí mnohem více. S korbou byl výměnný systém nasazen při odvozu obilí do sladovny, při senážích, při sklizni obilovin a na odvoz silážní kukuřice. Za celý rok návěs odvozil necelých 10 000 tun materiálu, z čehož 800 tun tvořily senáže a 2000 tun silážní kukuřice. Celkem souprava najela přes 17 000 km.

Tato čísla potvrzují obrovskou možnost využití výměnných systémů Annaburger. Množství odvezeného materiálu by nezahanbilo ani třínápravové jednoúčelové vozy, ale zde se vše zvládne jedním vozem s výrazně nižší pořizovací cenou. Důležité je naplánování jednotlivých operací tak, aby se nepřekrývaly. Jak je vidět na příkladu z Bohuňovic, jde to také u relativně velkého podniku s bioplynovou stanicí.

Regulace tlaku vzduchu v pneumatikách pomáhá snižovat spotřebu paliva, což při tak velkém ročním využití dělá zajímavou částku. Navíc dochází i k minimálnímu opotřebení pneumatik. V roce 2011 byla na návěsu teprve druhá sada pneumatik, traktor měl na přední nápravě dokonce první sadu pneumatik, a to měl najeto přes 11 000 motohodin!!

Pokud hledáte další způsoby, jak snížit spotřebu paliva v dopravě, či jak snížit opotřebení pneumatik, regulace tlaku vzduchu v pneumatikách by mohla být ta správná cesta. Pro více informací kontaktujte nás, nebo firmu Agrotrans Otice.

Děkujeme obsluze soupravy z Bohuňovic za poskytnuté údaje! Již brzy přineseme údaje z roku 2012.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás